DotA-klone i anmarsj

Heroes of Newerth lanseres i mai.

S2 Games har kunngjort at RTS/RPG-hybriden Heroes of Newerth lanseres 12. mai. Spillet er basert på Warcraft III-scenarioet Defence of the Ancient, og har vært i åpen beta siden 1. april.

Les også: Har åpnet dørene

I Heroes of Newerth styrer man en enkelt figur (også kalt helt) fra tredjepersonsperspektiv. Spilleren har med seg en datastyrt hær i kamp, og spillet fokuserer på kontroll og utvikling av helten. Samtidig er mange av trekkene vi kjenner fra klassiske strategispill fjernet, som for eksempel samling av ressurser og solooppdrag.

To lag på opptil fem spillere hver kjemper om å først ødelegge motstanderens base, og spilleren tjener erfaringspoeng og penger til nytt utstyr over tid.

Les også: Ta rotta på kameratene dine i juletiden

I skrivende stund kan spillerne velge mellom 62 ulike helter, og S2 planlegger å oppdatere spillet med flere nye helter og nytt nedlastbart innhold gjennom spillets levetid helt gratis.

S2 røper at det i tillegg kan bli aktuelt med mikrotransaksjoner som gir tilgang til flere goder knyttet til spillerens konto.

Ifølge Wikipedia hadde spillet 2 550 000 registrerte brukere per 24. april 2010, og har i gjennomsnitt over 50 000 aktive spillere til enhver tid.

Les også: DOTA-utvikler til Valve

Heroes of Newerth kan forhåndsbestilles for $30 (omlag 180 kroner) direkte fra S2 Games' websider. Fra 5. mai vil det være mulig å reservere kallenavn når man kjøper spillet, og man har også mulighet til å snappe opp eksisterende navn fra betaspillere som ikke har bestilt spillet på forhånd.

(Kilde: Shacknews)

Siste fra forsiden