Logitech G League of Legend Series

Dramatiske spillerbytter knappe to uker før SpillExpo

«Nukeduck» og «Prebz» overtar for to Aria-spillere som ønsker å satse internasjonalt.

Erlend «Nukdeduck» Våtevik Holm (t.h) stepper inn for Sondre «Tivity» Afdal hos Aria eSports.
Benedichte Breistøl/Riot Games

Dette er Logitech G League of Legends Series

Norges åtte beste lag spiller mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo søndag 9. november. Vinnerlaget får 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Aria eSports stiller med dette laget på SpillExpo:

  • Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
  • Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
  • Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (Mid)
  • Preben «Prebz» Gullbrandsen (ADC)
  • Omid «Touch» Rosander (Support)

BX3 Elektroniske Sportsklubb stiller med dette laget på SpillExpo:

  • Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (Top)
  • Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
  • Jørgen "Hatriixx" Elgåen (Mid)
  • Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
  • Dennis «Denden» Bui (Support)

Mandag kveld slapp Aria eSports nyheten om at lagets mid laner, Sondre «Tivity» Afdal, og ADC, Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland, går ut av laget. Endringen kommer overraskende på det norske League of Legends-miljøet, som er spent på hvordan dette påvirker Arias sjanser i finalen av Logitech G League of Legends Series. Der venter BX3 Elektroniske Sportsklubb.

Aria har nå hentet inn den tidligere BX3-spilleren Preben «Prebz» Gullbrandsen og verdenskjente Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm for å kunne stille lag i finalen. Begge spilerne har spilt med både Kristian «Lifting» Næsgaard og Omid «Touch» Rosander tidligere. Det er likevel uvisst hvorvidt gutta får god nok tid til å samkjøre seg før ligaens avgjørende kamper.

Dennis «Denden» Bui, support og lagleder på BX3, mener endringen til Aria er bra for dem:

– BigFatAndBlack var den største grunnen til at Aria var farlige. Han er en helt eksepsjonell ADC. Derfor tror jeg vi har større sjanser til å slå dem nå.

– Vi hadde en uheldig utvikling

Sondre «Tivity» Afdal mener det ikke er lagets dalende prestasjoner som har tvunget frem beslutningen. Ifølge ham skal stemningen på laget ha vært god og han var fornøyd med lagkameratene sine. Han var derimot ikke imponert over egen innsats. Dessuten ønsket han ikke lenger å spille i norsk e-sport.

Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland.

– Jeg har gradvis mistet motivasjonen til å spille for et norsk lag. Jeg føler jeg har gjort det jeg vil innen for norsk e-sport og tror ikke jeg kunne utviklet meg mye mer med Aria. Vi hadde en uheldig utvikling hvor vi ble useriøse på trening og fikk ikke så mye ut av det som vi kunne, forteller Tivity til Gamer.no.

Han fortsetter:

– Tapene våre i det siste påvirket BigFat direkte, og meg indirekte. I de fleste kampene våres spilte BigFat nesten perfekt, men ble straffet fordi vi andre gjorde feil. Det gjorde nok at han ble ganske nedfor.

Tror Aria har større sjanser til å vinne uten dem

Aria eSports gikk nærmest feilfritt gjennom Logitech G League of Legends Series denne sesongen og ligger fremdeles på en soleklar 1. plass i ligaen før finalen. Den siste tiden har det likevel blitt klart at andre norske lag har begynt å knekke koden. I høstferien gikk Aria på sine første tap og i helgens Gamermag-turnering ble det heller ikke lett. Der slet Aria mot både Celestial Gaming og BX3, og endte til slutt på en andreplass.

Sondre «Tivity» Afdal sier at endringene i lagoppstillingen vil få en positiv effekt på Aria. Han mener erstatteren hans, Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm har blitt bedre siden vi så ham spille i League Of Legends Championship Series i fjor.

– Jeg tror sjangsene deres er større på SpillExpo nå. Nukeduck er en ekstremt talentfull spiller som også er i storform, mens jeg er langt ifra toppform for øyeblikket.

Nukeduck er kun en midlertidig erstatning

Nukeduck ble utestengt fra LCS etter dårlig oppførsel i vår. I likhet med Aria sin support, Omid «Touch» Rosander, har han deltatt i verdensmesterskapet i League of Legends tidligere, og nå venter han på at Riot Games skal oppheve utestengelsen hans. Det er altså et stort navn Aria henter inn før finalen.

– Jeg kommer ikke til å spille fast for Aria etter SpillExpo, men jeg tror vi har gode sjanser mot BX3. Jeg har spilt mye med Touch tidligere og det blir gøy å dra tilbake til Norges Varemesse igjen, sier Nukeduck og forklarer kort om sine egne framtidsutsikter:

– Jeg regner med at jeg ikke er utestengt neste år, men jeg kan dessverre ikke si noe om hvem jeg skal spille for neste sesong.

Ryktene skal ha det til at Nukeduck er på vei til den anerkjente organisasjonen ROCCAT. Det er altså meget sannsynlig at vi ser arendalitten tilbake i LCS igjen i vårsesongen.

Aria gir ikke opp etter SpillExpo

Hvis alt går etter planen kommer Aria eSports til å fortsette som lag også neste år. I hovedsak sikter de kun mot å delta i Gamer.no-ligaen til våren, men de utelukker ikke å delta i andre norske turneringer også hvis tiden strekker til. Først må de finne er permanent femtemann til lagoppstillingen.

– Det passer bra for de fleste med noen kamper i helgene, så vi kommer til å se etter en ny mid laner etter SpillExpo. Vi har et par i tankene allerede, og håper vi kan fortsette å ha det gøy sammen neste år, forteller Kristian «Lifting» Næsgaard til Gamer.no.

Det nærmer seg slutten på League of Legends-ligaen vår nå.
På ligasiden finner du all info om hva som skjer i ukene fremover »

Siste fra forsiden