League of Legends

Drastisk oppdatering skaper hodebry for League of Legends-miljøet

– Vi har sett en hel del «cheesy» strategier allerede, sier H2k-leder.

Konseptkunst for det nye kartet.
Riot Games

Skaperne av League of Legends, Brandon Beck og Marc Merrill, virker fornøyde med utviklingen spillet har hatt de siste årene. På spillets offisielle forum skriver de at dette bare er begynnelsen.

– Vi er stolte av å være en del av et spill-samfunn som brenner for spillet på denne måten og som har vokst seg så massivt. Og reisen har bare såvidt begynt. Vi kommer til å fortsette å finpusse, forbedre og oppdatere spillet.

Kritisk til timingen

I den nyeste oppdateringen, 4.20, tar Riot noen drastiske valg som endrer mye av spillet. På mange måter er dette den største endringen i League of Legends noensinne. Spillet får nemlig ikke bare visuelle endringer. Jungelen i sin helhet, samt gjenstander og «vision» på kartet blir endret ganske drastisk. Du kan se en video som oppsummerer forandringene i bunnen av artikkelen.

De fleste profesjonelle spillerne gleder seg nå over de grafiske endringene, men enkelte er særdeles frustrert over timingen. En av dem som har reagert sterkt er CEO for H2k Gaming Richard Wells (25). Både Wells og spillerne på H2k tror endringene påvirker dem negativt.

– Jeg sier ikke at H2k blir påvirket mer og verre enn andre, men vi liker ikke sjanse-faktoren dette introduserer. League of Lengends pleide å være 85% ferdigheter, men nå må vi spille om fremtiden vår i et sjansespill fordi Riot Games vil øke underholdningsverdien i turneringen, fortalte Wells til Gamer.no.

I likhet med de andre lagene i utvidelses-turneringen for League of Legends Championship Series (LCS), må H2k spille den første halvdelen på patch 4.19, mens den andre og avgjørende delen av turneringen spilles på den dramatisk endrede patch 4.20. I følge kritikerne skal denne avgjørelsen ha blitt tatt fordi Riot Games ønsker å anvende utvidelses-turneringen som markedsføringskanal for nye visuelle profilen til spillet.

Åpner for «bug»-utnyttelse

Mens noen mener at turneringen nå belønner lagene som kan tilpasse seg fortest, mener Wells at dette fjerner sport-aspektet ved spillet og gjør det til et sjansespill om laget hans vinner eller ikke. Det er demotiverende for et lag som har trent mye sammen.

– For øyeblikket er vi et av de beste lagene, men endringene gjør at all treningen vi har gjennomgått nesten er forgjeves, sier en frustrert Wells og utdyper:

– La oss være ærlige. Hvis du er et av de mindre gode lagene i utvidelses-turneringen, så kommer du til å søke gjennom den nye patchen etter bugs for å finne en snarvei til å slå oss.

Nidalee kan ta dragen alene i level 1. Riktignok bruker hun 10 minutter på det.
Les også
Slik gikk det med de norske på DreamHack

I likhet med flere tidligere patcher, har også 4.20 sett noen merkelige bugs og situasjoner man kan utnytte. Nettforumet Reditt har allerede påpekt flere av dem, for eksempel Nidalee som kan ta dragen – som nå gir en buff – alene i Level 1. Dette kan naturligvis bli et problem for lagene som nå spiller om en plass i LCS neste sesong.

– Folk sier at endringene kanskje ikke påvirker spillet i det hele tatt, men de siste to ukene har vi jo sett en hel del «cheezy» strategier allerede.

– Den beste jungleren vinner

Sondre «Tivity» Afdal (18), som nylig annonserte at han forlater norsk e-sport for å satse internasjonalt, ser problemene spill-endringene kan skape for lag som kjemper om en LCS-plass neste sesong. Han tror junglerne vil avgjøre hvilke lag som trekker det lengste strået.

– Det kan nok bli mange rare strategier i starten, men etter et par måneder vil ting jevne seg ut. Problemet er at disse lagene ikke har flere måneder på seg. Dette jevner ut jungle-spillerne litt, og den av de som jobber hardest for å forstå den nye jungelen ender opp i LCS.

Til tross for usikkerhetsmomentet dette skaper for enkelte lag synes Tivity at endringene i spillet generelt er gode. Han liker det visuelle, og tror spillet får flere muligheter nå.

– Spillet ser mer ut som DOTA 2 nå, men det er greit. Vi får flere strategiske muligheter enn bare drager og tårn tidlig i kampene nå og det er positivt.

Endringene for kartet er nå implementert i hele spillet og du kan spille på det nye kartet i både rangert-, normal- og «team-builder»- modus. Fiksing av bugs, gjenstands-endringer, nye skins og andre oppdateringer vil fortsette gjennom hele «pre-season». Sesong 5 starter offisielt på nyåret.

Trenger du noen tips for hvordan du kan bli bedre før sesong 5 begynner?
Her er 25 tips for å bli en bedre League of Legends-spiller »

Riot oppsummerer alle de nye forandringene.

Siste fra forsiden