Drepte hun mannen sin?

Her Story er eksperimentell krim fra skaperen av Silent Hill: Shattered Memories.

Sam Barlow

Her Story er et slags eventyrspill der du får rollen som en politimann som sitter foran en antikvarisk datamaskin. Her finner du opptak fra 1994, som viser syv avhør av en britisk kvinne. Mannen hennes har forsvunnet, og hun blir hovedmistenkt.

Hun sier hun ikke drepte ham. Men snakker hun sant?

Ved å søke i klippdatabasen på ulike nøkkelord kan du lete etter informasjon i svarene hennes, og kanskje på den måten finne ut om hun var skyldig eller ikke. Det er ingen hindringer på hva du kan søke på, men det kan selvsagt lønne seg å følge med på svarene hun gir. De gir nemlig hint om andre ting du kan søke på.

– Alle kan spille Her Story

Spillet skapes av Sam Barlow, som er mest kjent for sin rolle i utviklingen av Silent Hill: Shattered Memories.

Hvem tar Infocom-referansen i dette skjermbildet?

– Hvis du kan bruke Google, kan du også spille Her Story. Det er så lett å lete etter klipp i databasen at alle kan forstå det. Men det er også en mekanisme som viser seg både rik og kompleks. Til tider kan det føles som du er i en genuin dialog med denne kvinnen og historien hennes, sier Barlow.

For veteraner vekker konseptet kanskje minner om gamle, tekstbaserte eventyrspill der man snakket med andre figurer ved å bruke kommandoer som "ask about" og "tell about". Det er neppe tilfeldig – Sam Barlow står også også bak det eksperimentelle tekstspillet Aisle.

I Aisle ble spillerne plassert i skoene til en ordinær mann i en ordinær butikk, og fikk én tur på seg til å påvirke livet hans på en eller annen måte.

Du kan lese om tankene bak Her Story i et interessant intervju på Rock, Paper, Shotgun. Du kan også stikke innom det offisielle nettstedet, eller stemme på det på Greenlight.

Hvis du ble i nostalgisk humør av spillets bruk av ekte video, kan du jo sjekke fjorårets underholdende gjensyn med detektiven Tex Murphy.

Siste fra forsiden