Overwatch Contenders League

Drømmen om Overwatch League

Fire nordmenn kjemper i Overwatch Contenders League for en plass i den gjeveste Overwatch-turneringen.

(f.v) Jørgen «Decod» Myrlund, Kha «iPN» Nguyen og Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

DETTE ER OVERWATCH CONTENDERS LEAGUE

Vis mer

Overwatch Contenders er et en liga for aspirerende profesjonelle spillere som drømmer om å delta i Overwatch League. Det er sju Contenders-regioner. I hver region viser 12 lag sine ferdigheter og talenter i tre sesonger, etterfulgt av regionalt sluttspill.

Sist helg startet årets første sesong av Overwatch Contenders’ League, en slags reserveliga for Overwatch League. Her skal de nest beste kjempe for å vise seg verdig en plass på et av lagene i Overwatch League. Det er i alle fall drømmen til flere av spillerne som deltar i ligaen.

Fra Norge har vi fått med oss Kha «iPN» Nguyen, Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand, Usman «TracK» Mohammad og Jørgen «Decod» Myrlund i Contenders League. Alle med samme mål om å få vist frem sitt store talent, og drømmen er å få spille på den store scenen i Overwatch League.

Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand ønsker å vise seg frem på LAN.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Mitt personlige mål er å få vist meg fram som en spiller, men som et lag vil vi komme oss til LAN. Det forventer vi at vi skal klare også om vi spiller bra sammen, forteller Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand til Gamer.no.

Han spiller til daglig for Angry Titans, og rett før Contenders League begynte så fikk han en norsk lagkamerat i form av Kha «iPN» Nguyen som skal ha en rolle for laget.

– Jeg hadde tre-fire dager å trene flex-tank med laget, og har vært reserve for så å bli kastet rett inn er noe jeg alltid forventer. Hadde bare ønsket at jeg hadde fått mer tid på meg slik at jeg kunne ha gjort mer for laget, forteller Nguyen.

Norsk duell

I den aller første Contenders League-matchen for Angry Titans, kom de opp mot That’s A Disband. Der ventet en norsk motstander, nemlig Usman «TracK» Mohammad. Mohammad hadde en fantastisk kamp der That’s A Disband til slutt trakk det lengste strået.

– Jeg har alltid sett opp til «iPN» og «Onigod», siden de er de beste i Overwatch i Norge. Å gå opp mot de to var ganske skummelt. Vi har spilt mye sammen mye før, men å gå opp mot de to i en offisiell Contenders-kamp var ganske skummelt. Jeg var klar til å bevise meg at jeg er god nok i deres øyne, forteller Mohammad.

Å bevise at han var god nok, det gjorde han.

– TracK «poppa» av, som forventet, forteller Fiskerstrand, før Nguyen legger til til.

– Har sett stor potensial i «TracK», det er også derfor jeg presset han og hjalp han i begynnelsen for å spille profesjonelt i stedet for å kun spille Konkurranse-modusen i spillet.

Nordmann i Nord-Amerika

Les også
Anmeldelse: Overwatch
Jørgen «Decod» Myrlund spiller i Nord-Amerika.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På den andre siden av Atlanterhavet har vi Jørgen «Decod» Myrlund som spiller for Last Night’s Leftovers. De spiller i den nordamerikanske Contenders League, og spiller ikke mot Angry Titans eller That’s A Disband. Å spille for et nordamerikansk lag gir «Decod» en mulighet til å bli bedre kjent med nye spillere.

– Å representere et nordamerikansk lag har ganske mye å si når det kommer til å spille mot nye folk. Min erfaring med EU-spillere har bygd opp en forståelse av hvem som er god og hvem som som bare bærer laget sitt. Det å spille i Nord-Amerika er ganske interessant. Mulighetene som vi har er ganske bra, med tanke på at vi ikke har en organisasjon. Vi spiller mot lag som blir betalt, og Overwatch League sine akademi-
lag, forteller han.

Han har et mål om å finne en organisasjon slik at han leve av Overwatch.

– Målet mitt med Contenders er å få en organisasjon, og et levebrød ut av Overwatch.
Kanskje finne meg fram til Overwatch League også. Forventningene er å gjøre det beste jeg kan i gruppespillet, så mitt lag kan komme seg til sluttspillet.

Tøff runde to for de norske

Det ble ingen enkel runde for de norske gutta i helg to av Overwatch Contenders League. Jørgen «Decod» Myrlund og hans Last Night’s Leftovers gikk på et tungt 0-4-tap mot Toronto Esports, mens Usman «TracK» Mohammad og hans That’s A Disband røk med samme sifre mot Team Gigantti.

Bedre gikk det for Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand og Angry Titans som fikk vist seg godt frem mot akademilaget til London Spitfire, British Hurricane. Kampen endte 2-2, og så det ble et femte kart for å avgjøre vinneren. Der gikk dessverre British Hurricane avgårde med seieren med 2-0 på Oasis.

Neste uke skal «Decod» (LNL) ut mot Florida Mayhems akademilag, Mayhem Academy. «TracK» (TAD) skal ut mot Team Singularity, mens «ONIGOD» og «iPN» (AT) skal ut mot Team Gigantti.

Bli kjent med gutta

Kha «iPN» Nguyen liker å hjelpe lagkameratene.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Helt til slutt lot vi guttene fortelle litt om seg selv, og sine hovedkarakterer. Først ut er Kha «iPN» Nguyen.

– Min hovedrolle er support (Ana, Zenyatta, Moira, Mercy osv.) og jeg foretrekker dette
på grunn av at det går innom hver eneste måte å spille spillet på. I tillegg hvis man har stor forståelse over alle helter og roller, så kan det hjelpe mer i min rolle. Og så er det selvfølgelig ganske gøy, og gir en god følelse å få andre spillere på laget til å gjøre store plays med din assistanse. Samtidig som at man kan selv
gjøre stor skade om muligheten tilbyr seg, forteller Nguyen.

Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand spiller en litt mer offensiv rolle enn sin lagkamerat.

– Tracer er min hovedhelt. Jeg liker helter som Tracer og Genji på grunn av mobiliteten
deres, og farten man har mens man spiller.

Usman «TracK» Mohammad på sin side ser på seg selv som en allsidig spiller, som gjerne tar på seg den helten som laget trenger.

– Jeg spilte for det meste Widowmaker ved starten av Overwatch, hadde rundt 60 timer på hun før Competitive Season 1 startet. Etter det så spilte jeg litt av alle heltene, men hitscan var det jeg var god på siden jeg hadde spilt mye Counter-Strike: GO før Overwatch. Etterhvert så prøvde jeg bare å bli bedre på alle utenom Tracer, fordi det er så mange Tracer-spillere at den rollen kommer alltid til å bli fylt opp av noen. Hvis jeg skulle velge mine favoritter så blir det nok Widowmaker og Soldier 76.

Jørgen «Decod» Myrlund forteller også litt som seg selv, og viser til sin tidligere erfaring i andre Overwatch-lag.

– Jeg heter Jørgen Myrlund og er 21 år gammel. Født og oppvokst som en hedmarking, har bodd i Tyskland en liten periode mens jeg spilte med Team Expert. Har spilt spill så lenge jeg kan huske, men alt starta ganske bra med Overwatch. I Overwatch så var jeg en Reaper OTP (One Trick Pony red. anm.) i 1. sesong, og var ganske god på han med tanke på at jeg endte på rank 81. Men etter jeg begynte å søke etter lag så ble det main-tank i stedet for, sier Myrlund før han legger til.

– Jeg har holdt meg til den rollen siden sommeren 2016. Når du spør hvem jeg spiller så er vel det heltene som faller innenfor tank kategorien, som Reinhardt, Winston, Orisa, og noen ganger Roadhog, avslutter Myrlund.

Siste fra forsiden