DS med kamera?

Rykter om ny modell

Nintendo skal ha planer om en ny DS-oppdatering i nær fremtid.

Nintendos DS selger som bare det, med nesten 80 millioner solgte enheter på verdensbasis. Nå skal den japanske spillkjempen visstnok ha en ny utgave av systemet under utvikling.

Den nåværende DS-modellen.

Ifølge Reuters har den japanske finansavisen Nikkei annonsert at Nintendo snart er klar med en DS som både kan ta bilder og spille musikk. Den trådløse oppkoblingen skal også få seg en oppgradering.

Denne nye utgaven av konsollen skal nesten være klar for markedet og Nikkei mener den vil slippes før året er omme.

Den nye DS-en får ifølge Nikkei en prislapp på under 20 000 yen i Japan, altså rundt 1000 norske kroner. Til sammenligning koster den nåværende DS Lite-modellen 16 800 yen, eller 850 kroner. Det blir altså ikke den store prisøkningen for den påståtte oppgraderingen.

Gamespot kan melde at Nintendos amerikanske avdeling ikke vil kommentere saken, og at Nikkei ikke har informasjonen fra dem:

– Nikkei skrev nylig en sak om DS basert på deres egne undersøkelser og spekulasjoner, uten å snakke med Nintendo. Vi utvikler hele tiden maskinvare, men vi har ikke kunngjort noen ny DS og kan ikke kommentere Nikkeis sak.

I fjor hevdet en amerikansk finansanalytiker at Nintendo jobbet med en ny DS, men hans beskrivelse av det nye produktet nevner ingenting om kamerafunksjoner eller musikkavspilling.

Siste fra forsiden