Duke Nukem Forever før jul?

En rapport fra Take 2 gjør det klart at 3D Realms får bonus om Duke Nukem Forever kan lanseres før året er omme.

Gamespot forteller at Take 2 har levert et 10-Q-dokument til Security and Exchange Commission i forbindelse med sin nyeste finansrapport. Her får vi blant annet vite at kontrakten mellom 3D Realms og Take 2 har blitt reforhandlet. Opprinnelig var det planen at 3D Realms skulle få seks millioner dollar når spillet var ferdigutviklet, men etter alle forsinkelsene føler Take 2 kanskje at spillets markedsverdi har sunket litt.

I følge den reforhandlede kontrakten får 3D Realms nå 4,25 millioner dollar når de leverer et ferdigutviklet Duke Nukem Forever. Kontrakten inneholder imidlertid et interessant element - om 3D Realms leverer spillet slik at det kan bli lansert før året er omme, får de 500 000 dollar ekstra (totalt 4,75 millioner dollar). Dette gjelder kun PC-versjonen, og ikke eventuelle konsollversjoner.

Dermed har 3D Realms en ekstra gulrot å strekke seg etter, men hvor langt de kommer til å strekke seg for å nå den er et åpent spørsmål. De har ikke kommet med noen uttalelser om når de forventer å bli ferdig med utviklingen (annet enn vanlige "det kommer når det er ferdig"), og rapportene om denne ekstra klausulen i kontrakten har ikke fått dem i tale.

Ellers fortalte dokumentet at Take 2 har tapt 50,2 millioner dollar i løpet av andre kvartal 2006, og at The Elder Scrolls IV: Oblivion representerte 40% av utgiverens inntekt i denne perioden. Det fortelles også at deler av det store tapet skyldes at utgiveren har kansellert flere titler og stengt to interne studioer (Rockstar Vienna, tidligere kjent som Neo Software, og Indie Built, tidligere kjent som Access Software).

Siste fra forsiden