Duket til kamp om Duke Nukem

Sagaen om spillet og utvikleren som ikke ville dø fortsetter.

3D Realms og deres Duke Nukem Forever er i ilden for tiden. Skeptikerne, som påsto at spillet aldri ville komme, fikk tilsynelatende rett da utvikleren bak spillet, 3D Realms, angivelig gikk konkurs tidligere denne måneden.

Ryktene florerte om hvorvidt det hele var et billig PR-triks, men nå har det endelig dukket opp informasjon fra utvikleren som kaster lys over saken.

Først og fremst er altså selskapet ikke konkurs, selskapet har derimot sagt opp samtlige ansatte som jobbet på Duke Nukem Forever. Til tross for at selskapet videre forteller at de naturligvis er blitt et langt mindre selskap etter oppsigelsene, forteller de også overraskende nok at de vil fortsette med utviklingen av spill basert på Duke Nukem-universet.

Selskapet forteller deretter om det planlagte søksmålet fra utgiver Take-Two:

– Take-Two var veldig klar over at 3D Realms trengte ytterlige midler for å fullføre Duke Nukem Forever. Etter flere måneders forhandling forandret plutselig Take-Two på vesentlige deler av avtalen for den ytterligere planlagte finansieringen av prosjektet. 3D Realms informerte deretter Take-Two om at den nye avtalen ikke var tilstrekkelig for å fullføre prosjektet, samt at det også trolig ville bety at studioet måtte si opp sine ansatte. Take-Two endret ikke på avtalen.

Videre fortelles det at etter den feilslåtte avtalen prøvde deretter Take-Two å kjøpe rettighetene og de ansatte som jobbet med spillet fra 3D Realms, men tilbudet var ifølge 3D Realms ikke godt nok.

Avslutningsvis forteller 3D Realms at de vil kjempe med nebb og klør for rettighetene til spillet mot utgiver Take-Two, som ifølge studioet selv nå prøver å anskaffe seg rettighetene til spillet via uhederlige metoder.

Forholdet mellom de to har utvilsomt virkelig skjært seg. Det som blir virkelig spennende å se i tiden fremover er resultatet av søksmålet, som trolig vil avgjøre fremtiden til vår velkjente helt.

(Kilde: CVG.com, Gamasutra.com)

Siste fra forsiden