Duran Duran med virtuell konsert

Åttitallsbandet Duran Duran vil holde en konsert i det massive flerspillerspillet Second Life.

Tross simpel grafikk og et horribelt brukergrensesnitt har flerspillerprosjektet Second Life har fått stor oppmerksomhet, blant annet på grunn av at det tillater brukerne å lage eget innhold som de sømløst kan dele med andre spillere. Fantasifulle spillere har laget alt fra spillbare golfbaner til fungerende økosystemer, og en gruppe syke Second Life-spillere har faktisk laget et helt lite MMORPG inne i selve spillet.

Second Life har også fått mye "mainstream"-oppmerksomhet, og klesgiganten American Apparel er blant dem som har åpnet opp sin egen butikk i spillet, hvor brukere kan kjøpe virtuelle utgaver av klærne de selger i virkeligheten. Nå kaster den britiske åttitallsgruppa Duran Duran seg på Second Life-bølgen, og BBC forteller at de snart vil holde en virtuell konsert for spillets innbyggere.

Nick Rhodes, som spiller keyboard i Duran Duran, forteller BBC at da han først oppdaget Second Life for et par måneder siden, ble han overveldet over de mange mulighetene i spillet, og overbevist om at Duran Duran måtte bli en del av Second Life-opplevelsen.

Nå har bandet kjøpt seg sin egen Second Life-øy, og med hjelp av spillmiljøet håper de å kunne forvandle den til et virtuelt utopia. De har også leid inn artister for å lage avatarer til alle bandmedlemmene, og disse vil bli offentliggjort i september. I løpet av de kommende månedene håper de også å kunne få gjennomført sin første virtuelle konsert.

Dette vil ikke være den første hendelsen av sitt slag i Second Life. For kort tid siden var Suzanne Vega med i en virtuell konsert i Second Life-verdenen. Den gangen var det BBC som stod for arrangementet, som var en del av radioshowet The Infinite Mind.

Mer informasjon om Second Life kan du besøke spillets offisielle nettsted. Du kan dessuten laste ned spillet gratis, og spille det uten månedsavgift. Mange av aktivitetene i spillet krever imidlertid at du betaler såkalte Linden Dollars, og den letteste måten å få disse på er å investere ekte penger i kontoen din. Vær oppmerksom på at spillet har en del "voksent" innhold.

Siste fra forsiden