Om infokapsler
De fire beste lagene fra seriespillet i Telialigaen inviteres til Telia E-sport Series.
E-sport
De fire beste lagene fra seriespillet i Telialigaen inviteres til Telia E-sport Series. (Foto: Sindre Stien/Good Game)

Telia Esports Series/Nordic League of Legends Championship

Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

Nye Telia Esports Series gir norske lag mulighet til å kvalifisere seg til turneringen.

Onsdag formiddag slapp Telia en pressemelding om en ny nordisk liga i League of Legends, Telia Esports Series. Det blir opprettet en nasjonal liga i Norge, Sverige og Danmark og prosjektet er en videreføring av hva som er gjennomført i Finland. Ligaen skal fungere som en kvalifiseringsturnering til Telia Masters Tournament, som er en springbrett videre til den nylanserte nordiske ligaen Northern League of Legends Championships (NLC).

NLC er en offisiell Riot-turnering som arrangeres av DreamHack i samarbeid med Riot. Turneringen er den største av sin sort i Norden. Den vil bestå av 12 lag, og braker løs 15. juni. Ligaen består av lag fra Norge, Finland, Sverige, Danmark og Storbritannia. Premiepotten er på én million svenske kroner.

Nordavind og Riddle er blant de inviterte lagene til NLC. Dermed får de to klubbene mulighet til å stille med rekruttlag i Telia Esports Series, da begge lagene er blant topp fire i seriespillet.

I pressemeldingen ble også det klart at lagene som havner blant topp fire i seriespillet av Telialigaen inviteres til Telia Esports Series. De resterende fire plassene bestemmes gjennom en åpen kvalifisering. Administrerende direktør i Good Game, Erling Rostvåg forklarer ytterligere om den nye ligaen.

– Vi arrangerer og gjennomfører Telia Esports Series i Norge. De to beste lagene kvalifiserer til Telia Masters Tournament der de kjemper om plass i Northern League of Legends Championship (herav kalt NLC). Derfra er det mulig å komme seg til den europeiske ligaen. Riot er med som med-arrangør, så rent teknisk vil Telia Esports Series være en del av Riot-systemet.

– Det gjør ligaen vår til noe mer for spillerne

Administrerende direktør i Good Game, Erling Rostvåg er fornøyd med nok en avtale som styrker Telialigaen. Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er selvsagt kjempegøy for oss, både fordi vi endelig får til noe vi har jobba for, men også fordi det gjør ligaen vår til noe mer for spillerne.

Han håper avtalen vil være med på å styrke den langsiktige satsingen i de norske klubbene.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen