EA dropper spillmanualer

Nå må du lete etter noe annet å lukte på.

Spillemballasjen har opplevd svært store forandringer de siste ti årene. På nittitallet kunne man forvente å dra hjem med en forholdsvis diger pappeske fylt med tykke manualer og ymse ekstramateriale. Mange husker nok også den distinkte lukten av denne emballasjen.

Etter at DVD-ene nådde markedet ble disse erstattet med mindre plastcover, og manualene har i stor grad blitt redusert til rene innføringer i kontrollsystemet og historien. Her skal nok innsparinger ha mye av skylda.

Spill kom med noe mer ekstrastæsj før i tida. (Bilde: Joachim Froholt/Gamer.no)

Noen utgivere velger å gå enda lengre, og nå har EA Sports gjort det klart at de ikke kommer til å legge ved fysiske instruksjoner til sine spill. I stedet vil du kunne tilegne deg all denne informasjonen inne i selve spillet, eller på Internett. Dette ifølge Eurogamer.

Årsakene er nok flere, men at man sparer miljøet for en veldig belastning er selvsagt et godt argument. Den franske utgiveren Ubisoft var først ute med å droppe spillmanualer, og ifølge artikkelen endte hvert tonn med spillpapir opp som nesten tre tonn karbondioksid og nærmere 60 000 liter vann. Naturen tar en solid støkk når man produserer mange millioner spill, altså.

EA Sports er den største og mest selgende grenen av storutgiveren EA, og produserer velkjente sportsspillserier som FIFA, NHL og NFL. Deres foreløpige høydepunkt er muligens NHL 11, som vår anmelder Mikael anser for å være tidenes beste sportsspill.

Siste fra forsiden