EA kaster seg på trimbølgen

Hopp og svett foran TV-en

Electronic Arts har kunngjort sitt bidrag til den voksende trimsjangeren.

Det har gått rykter en stund om at EA ville prøve seg med et eget trimspill for å konkurrere med Wii Fit, og nå har spillgiganten endelig annonsert sitt nye treningsprosjekt. EA Sports Active er det neste spillet som skal prøve å få tjukkaser opp og sprette foran TV-skjermen.

En usedvanlig lykkelig mosjonist.

Gamespot har snakket med tidligere gymlærer og EA Sports-sjef Peter Moore, som hevder spillet er et flott alternativ eller supplement til Wii Fit:

– Det er en helt annen treningsopplevelse. Det er forskjellige filosofier i Østen og Vesten om hva trening skal innebære, og Wii Fit gjør en god jobb med østlig filosofi, altså balanse og koordinasjon. Problemet er at du sjeldent begynner å svette og kjenne hjertet slå.

EA Sports Active fokuserer mer på forbrenning og styrke, og Moore innrømmer at dvaske husmødre er den ideelle målgruppen for spillet:

– Denne greia er for alle. Meg, deg, kjærester, koner og barn kan alle ha glede av dette, men vi har funnet ut at det lønner seg å fokusere. Hvis jeg skal peke ut vår viktigste kunde må det være en kvinne i midten av tredveårene Kanskje hun har et par småbarn og dermed har problemer med å komme seg ut. En tjueminutters treningsøkt foran TV-en appellerer sikkert til henne.

Da er det ikke noe dårlig trekk av EA å knytte til seg husmorhelten Ophras personlige trener. Bob Greene har hjulpet til med utviklingen av spillet, og skal også være med å markedsføre det.

Tren som du vil

EA Sports Active kommer ikke til å kreve balansebrettet som fulgte med Wii Fit, men vil i stedet selges med to hylstre som skal brukes til å feste Wiimoten og Nunchucken til armene eller beina dine. Dermed vil bevegelsene du gjør foran TV-en overføres direkte til din egen lille trimfigur på skjermen. Et elastisk bånd for styrketrening følger også med.

I motsetning til Wii Fit må du ikke låse opp noen av øvelsene, og alt sammen skal være tilgjengelig fra starten av. Du kan enten kjøre ferdiglagde programmer, eller sette sammen dine egne. Ifølge Moore er det enkelt å sette sammen en økt, og alt du trenger å gjøre er å velge treningsmoduler fra en liste og dra dem ned til programmet ditt.

Ikke overraskende har EA allerede begynt å planlegge flere Sports Active-titler, og fremtidige spill i serien vil by på nye former for trening. Det planlegges også mer ekstrautstyr som skal brukes sammen med dem.

EA Sports Active skal slippes i statene i løpet av våren 2009. Foreløpig er det ikke annonsert noen europeisk slippdato.

Siste fra forsiden