Codemasters - EA

EA kjøper Codemasters for 10 milliarder

Satser på å ta over bilspillsjangeren.

Codemasters

For en drøy måned siden kom de første rapportene om at spillgigant Take-Two ønsket å kjøpe Codemasters. Nå har ledelsen i Codemasters gått med på å la seg kjøpe opp. Selskapet som tar over blir imidlertid ikke Take-Two, men Electronic Arts.

Med Codemasters i stallen sikrer EA seg en enda større del av bilspillkaka. Bilde fra EAs Need for Speed: Hot Pursuit Remastered.
Andreas Bjørnbekk/Gamer.no

Nyheten ble kunngjort i en felles pressemelding sendt ut denne uken. Der forteller Codemasters-sjef Gerhard Florin og EA-sjef Andrew Wilson at partene sikter på å bli ledende innen racingsjangeren.

– Vi har beundret Codemasters' kreative talent og høykvalitetsspill i mange år. Med EAs teknologi, plattformekspertise og globale rekkevidde i ryggen, vil denne kombinasjonen la oss styrke våre eksisterende spillserier og levere mer banebrytende racingopplevelser til fans over hele verden, sier Wilson.

EA skal ha blitt enig med Codemasters-styret om en kjøpssum på 1,2 milliarder dollar, omtrent 10,5 milliarder kroner. Avtalen må først godkjennes av Codemasters' aksjeeiere, men det forventes at alt skal være unnagjort tidlig neste år – med mindre Take-Two skulle finne på noe i mellomtiden.

Gitt at avtalen går i boks vil EA sitte på rettighetene til en omfattende andel av bilspillsjangeren, inkludert F1, Dirt, Grid, Project Cars, Need for Speed, Burnout og Real Racing.

2020 ble et stort år for oppkjøp i spillbransjen.
I september ble Bethesda kjøpt opp av Microsoft »

Siste fra forsiden