EA med Xbox Live-støtte?

I følge en rapport på nettstedet IGN har Electronic Arts og Microsoft endelig blitt enige om Xbox Live.

IGN har snakket med folk i Electronic Arts, og disse har fortalt at EA og Microsoft omsider har kommet til enighet angående Xbox Live. I følge IGN vil Electronic Arts enten kunngjøre deres nye strategi på E3-messen i mai eller den 29. april. De første spillene med Live-støtte vil være årets versjoner av EA Sports-titlene Madden NFL 2005, NCAA College Football 2005, NASCAR Thunder 2005 og NBA Live.

Verdens største uavhengige spillutgiver har lenge vært uenig med Microsoft om Xbox Live, noe som har resultert i at selskapet ikke har støttet Xbox-konsollens flerspillerfunksjon. Uenighetene har i hovedsak dreid seg om hvem som skal ha kontroll over tjenesten og hvem som skal tjene penger på den.

Microsoft har til nå hatt full kontroll over Xbox Live, da spillingen har foregått over deres tjenermaskiner. Dette systemet har gått gjennom noen forandringer i det siste, noe som antakelig har gjort det mer spiselig for Electronic Arts. Nå er det mulig for uavhengige utgivere å sette opp sine egne tjenermaskiner, noe som gir dem mer kontroll over spillene sine.

I motsetning til PS2-eiere, må Xbox-eiere betale for å kunne spille over nett, noe som har ført til et annet problem mellom EA og Microsoft. Electronic Arts har tidligere sagt at de ikke ser hvorfor de skal ha utgiftene ved å lage spillene samtidig som Microsoft tjener pengene. Nå ser de ut til å ha snudd i denne saken, men hva som har fått dem til å gjøre dette er ikke klart.

Verken Microsoft eller Electronic Arts har ønsket å kommentere påstandene i artikkelen.

Siste fra forsiden