EA og Spielberg inngår samarbeid

Electronic Arts har kunngjort at de har sikret seg en avtale hvor Hollywood-regissøren Steven Spielberg skal samarbeide med dem om tre nye spill.

I følge en pressemelding fra Electronic Arts, har den amerikanske spillgiganten sikret seg hjelp fra ingen ringere enn Steven Spielberg. I følge kunngjøringen deres vil Spielberg samarbeide med Los Angeles-studioet til Electronic Arts om tre originale spillfranchiser. Spielberg vil hjelpe til med alt fra historiefortelling til visuell design, mens EA LA vil stå for selve utviklingen av spillene.

EA-sjefen Larry Probst forteller at det i hans øyne ikke finnes noen større historiefortellere enn Steven Spielberg, og at i tillegg til Spielbergs evne til å blidgjøre kinopublikum har han også en stor forståelse av spill og hvordan man kan trekke spillere inn i fantastiske verdener full av action og spillfigurer.

Vi har for øyeblikket ingen informasjon om spillene Spielberg skal hjelpe til med å utvikle, men i følge sjefen for EA LA, Neil Young, gleder utviklerstudioet seg til å levere spill som i tillegg til å være heftige også kan bevege spillerne følelsesmessig. Det vil etter alt å dømme bety at vi kan glede oss til ett litt større fokus på historier enn vi er vant med fra EA sin kant.

Dette er forøvrig ikke første gangen Steven Spielberg jobber med spill. Han hadde nemlig også en prominent rolle i utviklingen av LucasArts-eventyret The Dig, hvor vi fikk følge tre jordboere som ble strandet på en fjern planet. Dette spillet fikk relativt god kritikk da det kom ut, men regnes stort sett ikke som et av LucasArts sine beste eventyrspill.

Siste fra forsiden