Eksklusive videoer fra Dragonshard

Lei av tradisjonelle strategispill, og ønsker mer dybde og utforskning? Atari forsøker i Dragonshard å blande rollespill med strategi, og vi har fått tilgang til tre eksklusive videoer.

Dragonshard er et dypt og detaljert sanntidsstrategi-spill for PC med sterke elementer fra Dungeon & Dragons-regelsettet. Spilleren kan slåss på to plan, ettersom to verdener er smeltet sammen i fantasiverdenen Eberron. Spillerens strategiske kunnskaper blir testet over bakken, mens et helt annen type gameplay venter i undergrunnen. Utvikleren at de to spillnivåene tilsammen utgjør en dyp, tilfredstillende og bred historie og karakteroppbygging.

Eberron er en verden full av rik historie bygget på heltegjerninger, forskning på trolldom, og skader som en lang og ødeleggene krig har påført. Fred har hersket i ett års tid, men vreden og smerten etter mange års kamp mellom ulike fraksjoner er et stadig tilbakevendende tema. Nye folkeslag kommer til og tevler om økonomisk og politisk makt. En ny krig er nesten uungåelig. Gjennom spillet må spilleren lede sin hærskare i kampen om makten.

I den første av totalt tre videoer (20 MB, MOV) vi har fått tilgang til prater utviklerne og Atari om oppdelingen av de to spillnivåene over og under bakken. Over bakken kontrollerer du massive tropper, tar over strategiske punkter på kartet, slåss mot fienden og det meste er omtrent som du er vant med i et sanntidsstrategispill. Går du derimot inn i en grotte, vil en helt ny verden under bakken åpne seg for deg. Her går spillet vesentlig saktere, og du får tid til å utforske en mystisk og spennende verden hvor rollespillere straks vil kjenne seg igjen. Her må du slåss med skremmende, men fantastiske skapninger for å skaffe verdisaker og ressurser til troppene over bakken.

Utviklerdagbok nummer to (20 MB, WMV) går mer inn på hva utviklerstudiet har gjort for å blande sanntidsstrategi og rollespill. De forklarer at troppene og soldatene dine kan opparbeide seg erfaring, som gjør at enhetene blir tøffere, mer avanserte, flinkere med trolldom, bedre bevegelsesevner osv. De hevder å ha funnet en måte å dra inn rollespillelementer i et strategispill, slik at spilleren får en større dybde og sterkere tilknytning til troppene og karakterene.

Den tredje videoen (25 MB, MOV) er fokuset rettet mot grottene og monsterne. Utviklerne påpeker at de har gjort alt de kan for å ta vare på de kjente elementene fra Dungeons & Dragons-regelsettet, og at spilleren også her vil oppleve tilfeldige sammenstøt med orker, goblins og andre monstre, og de vil få glede av å plukke opp en rekke ulike gjenstander og verdisaker etter å ha drept et monster. De forklarer også at det ikke bare er deg mot monsterne i disse grottene. Det er feller overalt, låste og hemmelige dører, helse osv. Spilleren spiller med miljøet rundt seg, ikke mot det.

For mer informasjon om Dragonshard anbefaler vi deg å ta en titt på produktsiden vår. Der finner du flere artikler, og en link til den offisielle hjemmesiden for spillet. Dragonshard skal etter planen lanseres en gang i løpet av våren.

Siste fra forsiden