Intervju

Eksklusivt Black & White 2-intervju

Da det originale Black & White ble sluppet i 2001, ble det møtt med så voldsomme jubelrop at man nesten kunne tro spillet var perfekt i form og utførelse.

Side 1
Side 2
Side 3

De visjonære spill-ideene og all hypen i forkant gjorde at få på lanseringstidspunktet torde spørre seg om spillet virkelig var så feilfritt som vi hadde håpet. I etterkant har mange blitt mer og mer obs på spillets svakheter, og da vi nylig fikk anledning til å gjøre et intervju med spillstudioet, sto spørsmålene derfor i kø. Hva kan vi forvente fra deres neste utspill i Black & White-serien? Hvor langt har de planer om å strekke visjonene denne gangen? Vil spilleren endelig virkelig føle seg som en allmektig Gud? Her er intervjuet, rykende ferskt og velluktende.

Gamer.no: Før vi begynner, kunne du være så vennlig å presentere deg selv for våre lesere?

Jonty Barnes: Hei, jeg heter Jonty Barnes og jeg er leder for Black & White Studios (underavdeling hos Lionhead, red.anm.). Jeg har ansvaret for studioet og leder utviklingen av Black & White 2 i henhold til spilldesignet til Peter Molyneux.

Gamer.no: Hva har vært hovedmålene for Black & White 2 når det gjelder spilldesign og -konsept?

Barnes: Vi lærte masse da vi laget Black & White, og vi var veldig kritiske til spillets design. Med designet for Black & White 2 var det viktig for oss å ta vare på og videreutvikle det som fungerte i originalen, og enda viktigere - bruke tid på å skape et spill som utbedret problemene som fantes. For å hjelpe oss i denne prosessen leste vi en masse e-post, pløyde gjennom alle postene på forumet, og inviterte tilhengere av spillet verden over til å bidra til et post-mortem-dokument over Black & White. Dette hjalp oss med å utforme designet til Black & White 2, et spill hvor du er en kjærlig freds-gud eller en ond, krigersk gud i en rik, episk verden. Vel, det er målet vårt.

Gamer.no: Hvordan har dere tenkt å involvere spilleren enda mer, følelsesmessig så vel som intellektuelt?

Barnes: De små menneskene i spillverdenen er sentrale i Black & White 2. De havner i konflikt med hverandre enten du liker det eller ikke, og alt du gjør har innvirkning på livene deres, noen ganger til det positive, andre ganger til det negative. Videre vil dine handlinger avgjøre historiens gang og følelsene til ditt folk - det er en utrolig opplevelse når du ikke bare redder en rase fra undergang, men også kjenner og bryr deg om enkeltmedlemmer av denne rasen. I tillegg er det også veldig spennende å ødelegge fienden! Vår avdeling med skriptere har brukt mye krefter på det følelsesmessige innholdet i historien, og på de sterke personene som du vil møte, og som utgjør en stor del av spillopplevelsen.

Gamer.no: I følge tidligere sniktitter og intervjuer vil Black & White 2 fokusere mer på kamp og strid, og også inkludere landsbyboerne i slagene. Hvordan vil spilleren kontrollere dette? Hvilke strategiske muligheter vil være tilgjengelig for ham eller henne?

Barnes: Spilleren styrer krigens gang på flere måter. For det første må du kalle inn folket ditt til avtjening av verneplikt i en hær. Å kontrollere de enkelte infanteritroppene gjøres med det vi kaller vårt "tråd-system"; Du tar enkel kontroll over troppen ved å ta tak i "flagget" deres og deretter feste det til en posisjon eller til en gjenstand. En "tråd" kommer så til syne mellom troppen og destinasjonen deres. Et enkelt eksempel ville være å feste troppen til et bysentrum, som ville få dem til å enten forsvare byen eller angripe den, avhengig av hvis by det er. Men trådsystemet blir enda mer interessant når du tar troppflaggene og lenker dem sammen med andre allierte tropper. Du kan nøste en gruppe tropper inn i en massiv formasjon før du sender dem inn i kamp, eller til og med feste alt sammen til skapningen din som vil lede dine undersåtter i krig. Dette skaper et hierarki og en kommunikasjonsstruktur i hæren din som gjør at de jobber sammen som en gruppe og kan utforme mer komplekse strategier.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden