Elden Ring

Elden Ring-hackere har funnet en måte å ødelegge spillet ditt

Oppdatert: Problemet skal nå være fikset.

FromSoftware

Oppdatering 23. mars: FromSoft har sluppet en ny oppdatering for Elden Ring, som tilsynelatende rydder opp i problemet.

– Fikset en feil i flerspiller som lot spillere teleportere andre til ugyldige kartkoordinater, skriver utgiver Bandai Namco på sine nettsider.

Opprinnelig sak følger.

Via sine nettsider forklarer utgiver Bandai Namco at

I løpet av de siste dagene har flere Elden Ring-spillere på PC støtt på en alvorlig feil, som i verste fall kan ødelegge spillet. Denne gjør at man blir fanget i en evig dødsspiral, tilsynelatende uten noen måte å slippe unna.

Via sosiale medier og Reddit forklarer spillere at det begynner med at de invaderes av en annen spiller – en ganske vanlig hendelse i Elden Ring. Enkelte invaderende spillere har imidlertid funnet ut hvordan de kan tukle med andre spillfiler, og resultatet ser du i Twitter-videoen under.

Først krasjer spillet. Når man logger seg inn igjen tror spillet at du faller, slik at du dør umiddelbart. I stedet for å vende tilbake til et Site of Grace fortsetter man bare å falle, og slik fortsetter det i all evighet.

Som «Draiganedig» skriver på Reddit er det heldigvis en løsning. Rett før man faller til sin død er det nemlig mulig å åpne kartet og bruke fast travel for å komme seg i sikkerhet. Dette krever riktignok at man er lynrask på knappene.

Tidligere i år måtte FromSoftware stenge servere for samtlige Dark Souls-spill for å få bukt med et lignende problem i de spillene. Utvikleren har så langt ikke kommentert situasjonen med Elden Ring, og før en fiks kommer på plass anbefaler spillere at man unngår å spille på nett.

LES OGSÅ: Elden Ring har solgt 12 millioner eksemplarer »

Siste fra forsiden