Elder Scrolls feirer ti år

Det er nå ti år siden Bethesda Softworks gav ut det første Elder Scrolls-spillet, og for å feire dette har de lagt det ut på nettstedet deres, helt gratis.

For ti år siden gav Bethesda Softworks ut The Elder Scrolls: Arena, som skulle vise seg å bli starten på en av deres mest suksessrike serier noensinne. Spillet vakte oppsikt på grunn av sitt innovative og åpne gameplay, hvor spilleren kunne gå hvor han/hun ville i den enorme spillverdenen. Den friheten The Elder Scrolls: Arena gav spilleren viste seg å bli en av seriens fremste varemerker, og er nok mye av grunnen til at de to etterfølgerne, Daggerfall og Morrowind, har blitt så populære.

I tillegg til de flotte rollespillene har Bethesda også laget to andre spill i serien, nemlig Battlespire (et actionspill fra 1997), Redguard (eventyrspill fra 1998). Dessuten har de laget en serie spill for mobiltelefoner som heter The Elder Scrolls Travels.

Nå som det er ti år siden Arena forandret rollespillverdenen får du lov til å laste det ned gratis fra serien sin hjemmeside. I og med at spillet er såpass gammelt kan du naturligvis ikke forvente særlig mye av grafikken, og gameplayet skulle nok også bære preg av at spillet kommer fra en annen epoke, men hvis du er tilhenger av serien eller bare ønsker en liten historieleksjon bør du ta turen innom for å se om det er noe for deg.

Det er ikke bare bare å kjøre gamle spill på moderne systemer (gamle PC-spill var faktisk ofte relativt vanskelige å få til å kjøre på datidens maskiner, men nok om det). Derfor må du enten bruke en eldre PC, eller programmet DOSBox, som kan lastes ned fra samme nettsted.

The Elder Scrolls: Arena er på cirka 10 MB, og det er verd å nevne at dette gratistilbudet er tidsbegrenset, så hvis du har interesse av det bør du følge lenken under nå. Selv om du ikke ønsker å laste ned Arena kan nettstedet være verd et besøk, da det inneholder mye interessant informasjon om det og de andre spillene i serien.

Siste fra forsiden