ElDewrito, modifikasjonen som skulle gjenopplive Halo Online, legges død

Microsoft setter ned foten.

ElDewrito

Forrige uke skapte en gruppe moddere stor ståhei i Halo-miljøet, da de lanserte en ny versjon av ElDewrito. Modifikasjonen med det merkelige navnet har hatt som mål å gjenopplive Halo Online – det nettbaserte gratisspillet som engang skulle lanseres i Russland – og med oppdatering 0.6 virket prosjektet å være på god vei.

ElDewrito skulle puste nytt liv i det kansellerte nettspillet Halo Online.
ElDewrito

Som med så mange andre fanskapte spill førte den økte publisiteten imidlertid til at rettighetshaverne – i dette tilfellet Microsoft – fikk ferten av hva som foregikk. Resultatet er at ElDewrito-skaperne har måttet legge fra seg kodeverktøyene sine, og arbeidet med modifikasjonen er stanset.

Ble aldri lovlig distribuert

I en uttalelse på sine nettsider skrev Halo-studioet 343 Industries onsdag at Microsoft så seg nødt til å stanse prosjektet. Mens andre fanskapte Halo-varianter – som Installation 01 – har fått grønt lys, benytter ElDewrito seg nemlig av ressurser som aldri ble lansert for offentligheten.

Da utviklingen av Halo Online ble lagt på is i 2014, kom spillet seg likevel ut via en lekkasje. Microsoft truet med sak mot alle som distribuerte filene, og ifølge 343 gikk saken stille og forsiktig bort – helt frem til lanseringen av ElDewrito 0.6 i forrige uke:

Modifikasjonen var godt på vei, men skaperne har måttet stanse videre arbeid.

– Mens vi er glade og inspirerte over å se all lidenskapen som har gått inn i dette prosektet, er faktum det at [ElDewrito] er bygget på Microsofts eiendeler som aldri ble lovlig distribuert eller godkjent for dette formålet. Etter hvert som prosjektet skapte blest i miljøet tok teamet vårt et steg tilbake for å utforske mulige løsninger, mens Microsoft, som ethvert annet selskap, har et ansvar for å beskytte sin åndsrett, kode og sine varemekrer, forklarte 343.

– Ser at fansen vil ha mer Halo på PC

Etter hvert som ElDewrito fikk mer oppmerksomhet tok 343 kontakt med moddergruppen for å diskutere situasjonen. Sistnevnte skrev på sin egen nettside at Halo-studioet aldri kom med trusler, men kun foreslo hva som burde skje fremover.

Ifølge teamet vil selve modifikasjonen ikke forsvinne, men Microsoft-filene som er nødvendige for å spille den vil fjernes etter hvert. Hva det betyr for ElDewritos fremtid er usikkert, men om ikke annet har saken i det minste gjort det klart at etterspørselen er stor for mer Halo på PC:

– Fremover er vi veldig spent på mulighetene for å bringe en offisiell klassisk Halo-opplevelse til PC, og vi håper å kunne samarbeide med ElDewrito-teamet for å finne ut hva det er fansen vår vil ha. Vi har ingen ting å kunngjøre i dag, men vit at PC-samfunnet er veldig viktig for oss i vårt arbeid fremover, hintet 343.

I fjor prøvde fans å lage en nettløsning for gamle Battlefield-spill.
Da EA kom på banen fikk prosjektet imidlertid en brå slutt »

Siste fra forsiden