Fanskapt Halo-spill har fått grønt lys fra 343 Industries

Utviklingen av Installation 01 får fortsette.

343 Industries vil ikke stå i veien for det fanutviklede Halo-spillet Installation 01. Det forteller gruppen bak prosjektet, Installation 01 Team, på sine nettsider.

Vekket interesse

Installation 01 byr på Halo-inspirerte flerspillerkamper.
Installation 01 Team

Arbeidet med Installation 01 har allerede pågått en stund, men det var først nylig at 343 og Microsoft virkelig fattet interesse for spillet. I slike situasjoner er det ikke uvanlig at rettighetshaveren setter ned foten, men etter flere positive samtaler fikk prosjektet grønt lys:

– Gjennom disse samtalene ble vi forsikret om at Installation 01 ikke risikerer rettslig forfølgelse, gitt at arbeidet forblir ikke-kommersielt og vi fortsetter å følge [Microsofts regler for bruk av spillinnhold] til punkt og prikke, fortalte prosjektleder «Church».

For å holde seg innenfor de nødvendige rettningslinjene kunngjorde teamet at de aldri vil godta finansiell støtte eller åpne for salg av varer knyttet til Installation 01. Selve spillet skal også være gratis, lover utvikleren.

Halo-inspirert flerspiller

Med Installation 01 prøver teamet å gjenskape flerspilleropplevelsen fra Bungies Halo-spill. Prosjektet låner mest fra Halo 2 og Halo 3, og blander inn noen elementer fra Halo: Combat Evolved og Halo: Reach. Funksjoner fra 343s Halo-spill vil også inkluderes, men kun i spillets separate «Custom»-modus.

Installation 01 utvikles i spillmotoren Unity 5, og skaperen lover lekker grafikk på nye PC-er, så vel som solid ytelse på svakere maskiner. Spillet kommer til Windows, Mac og Linux, men en slippdato er foreløpig ikke annonsert.

En fanutviklet nyversjon av Star Wars Battlefront 3 måtte legge inn årene i fjor, da EA og Lucasfilm satte ned foten »

Siste fra forsiden