Electronic Arts inngår nye avtaler

Electronic Arts har inngått publiseringsavtale med Gas Powered Games om et strategispill mange mistenker kan være Total Annihilation 2. Dessuten har vil de utgi et actionrollespill fra Castaway Entertainment, som er en gruppe Blizzard-veteraner med erfaring fra Diablo-serien.

Tidligere i år fortalte vi at sjefen for Gas Powered Games, Chris Taylor, hadde snakket litt om en oppfølger til Total Annihilation på et foredrag under en yrkesmesse i USA. Det var Chris Taylor som stod bak originalspillet, og derfor ble han spurt av en av tilhørerne i salen om han noensinne ville lage en etterfølger. Til svar hadde han fortalt at Gas Powered Games faktisk var i ferd med å lage en oppfølger, men noen flere detaljer ville han ikke gå ut med.

Det har han for så vidt ikke gjort nå heller, men Gas Powered Games og Electronic Arts har inngått en avtale som sier at Electronic Arts skal publisere et sanntidsstrategispill fra selskapet (som for øyeblikket er mest kjent for Dungeon Siege-spillene). Det nye strategispillet skal komme i 2006, så det blir nok en stund til vi får mer informasjon om denne tittelen.

Electronic Arts har også sikret seg utgivelsesrettighetene til det første spillet fra Castaway Entertainment. Castaway består av en gruppe veteraner fra Blizzard, som alle har erfaring fra utviklingen av Diablo-spillene. Derfor er det kanskje ikke overraskende at spillet de jobber med er et actionrollespill som vil (i følge pressemeldingen) gi nytt liv til sjangeren ved å tilby en forfriskende og episk gameplayopplevelse.

Med den erfaringen Castaway har skulle vi ikke bli forundret om produktet deres blir svært godt, men de må nok forberede seg på hard konkurranse fra Flagship Studios, en annen gruppe Blizzard-veteraner som ser ut til å jobbe med et liknende spill for Namco.

Siste fra forsiden