Elite IV under utvikling

Kan vi endelig begynne å se frem til et nytt spill i Elite-serien?

Elite og Frontier: Elite II er to av tidenes mest populære spill, og begge var banebrytende da de opprinnelig ble lansert. Her kunne spilleren reise rundt i et tilsynelatende levende univers, og handle, kjempe mot romvesener og pirater, og generelt gjøre det han eller hun ville for å komme frem i verden.

Nå har David Braben, sjef hos Frontier Developments, røpet at studioet jobber med Elite IV. Han nevnte ikke spillet direkte, men på en forelesning hvor han snakket om historiefortelling i spill (da i forbindelse med den kommende spionthrilleren The Outsider) viste han blant annet et lysbilde hvor Frontiers prosjekter var listet opp.

Her kunne tilskuere med falkeblikk legge merke til at Elite IV stod oppført, under utvikling for PC, Xbox 360 og PS3. Dette er ikke første gangen et nytt Elite-spill har blitt nevnt, men det er første gangen Frontier har bekreftet hvilke plattformer de utvikler spillet for. Det ser med andre ord ut som planen er å lansere Elite IV i løpet av denne konsollgenerasjonen.

David Braben har tidligere snakket litt om planene for Elite-serien. I fjor røpte han at selskapet planlegger to titler, et massivt flerspillerspill og et enspillerspill. Sistnevnte skulle visstnok utvikles først, og det er sannsynligvis dette som refereres til som Elite IV.

Det vi vet er at spillet vil bygge videre på noen av teknologiene utviklet for The Outsider, og at selv om det primært vil være et enspillerfokusert spill, planlegger Frontier Developments å ha flerspillermuligheter for et titalls spillere samtidig.

Siste fra forsiden