Intervju

Ny helt i League of Legends

En av de mest spennende figurene på lenge

Vi har snakket med den norske toppjungleren Anders «Sharp» Lilleengen om Kayn.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no. Edit: Kristine Hauge Thomassen.

Det nyeste tilskuddet i den eviglange rekken av figurer i spillet League of Legends ble nylig sluppet løs på Summoner's Rift; Kayn, The Shadow Reaper. Vi har snakket med den norske Jungle-spilleren Anders «Sharp» Lilleengen, som per dags dato er den høyest rangerte norske spilleren i sin rolle.

Anders «Sharp» Lilleengen, før vårfinalene i Telenorligaen.
Kristine Hauge Thomassen

Lilleengen er mest kjent for sin tid i norsk topp-liga, først under nDurance Gaming, og nå nylig sammen med Sprutnoobs Gaming og tyske AeQ eSports. Han er en spiller som i stor grad fokuserer på snikangrep, og som trives med aggressive figurer. Kayn, som en karakter med mye mobilitet og muligheter for nettopp bakholdsangrep, kan av den grunn være en figur vi kommer til å se Lilleengen benytte seg mye av i fremtiden.

– Kayn virker skikkelig kul, og jeg liker at han kan bevege seg gjennom vegger, men jeg tviler på at han kommer til å bli en topp-jungler. Dersom Kayn er sterk når han blir utgitt, er han nok ubrukelig om cirka en måned, sier Lilleengen når han blir spurt om sine umiddelbare tanker om figuren.

Den første figuren som kan endre rollen sin midt i spillet

Kayns passive egenskap er noe helt unikt i spillet. Den er en kamp mellom det mørke i Kayn, Rhaast, og Kayn selv. Det som påvirker utfallet av denne indre drakampen, er dine prioriteringer i spillet. Dersom du gjennom kampen har prioritert å kjempe i nærkamp, slik du ofte gjør i top-lane, vil Rhaast vinne kampen mot Kayn. På samme måte, vil Kayn vinne kampen dersom han har prioritert å kjempe mot figurer som ofte angriper fra avstand, slik som i bot-lane. Når du velger den ene siden, blir den andre tilgjengelig for deg etter fire minutter dersom du ønsker å bytte. Den passive egenskapen du velger påvirker de andre evnene til Kayn, og kan gjøre ham til enten en kraftig tank eller en skremmende snikmorder.

– Jeg føler at folk ofte overreagerer når nye karakterer kommer ut – det tror jeg også de gjør med Kayns mulighet til å bevege seg gjennom vegger.

Lilleengen fortsetter med å fortelle at det er vanskelig å si noe sikkert før en karakter har vært ute en stund, men at Kayn som en typisk snikmorder-stil karakter sannsynligvis enten er overdrevent sterk, eller altfor svak. Dette kan føre til at justeringer er nødvendig i kommende oppdateringer, slik det gikk med figuren Camille rett etter hennes lansering.

– Ett valg er alltid det beste

Crowd-control

Vis mer

Crowd-control defineres som evner en karakter kan ha for å sakke ned eller stanse en motstander. Eksempler på dette kan være karakteren Leonas ultimate egenskap, som stanser alle karakterer i midten i 2 sekunder, og sakker ned karakterene på kanten. Et «Knock-up» kaster en karakter opp i luften i vanligvis 1-2 sekunder, og gjør at de ikke kan angripe tilbake under perioden hvor de er i luften.

Lilleengen forteller at det nesten aldri er et «valg» i League of Legends, det er alltid noe som er det desidert beste. Kayn har to forskjellige former gjennom sin passive egenskap, hvor den ene gjør ham til en snikmorder, og den andre gjør ham mer til en tank med «crowd-control». Lilleengen tror at den formen med mest crowd-control er den som kommer til å bli brukt mest, med mindre han kommer langt frem tidlig i spillet.

Lilleengen forteller at Kayn virker som en karakter som avhenger sterkt av å drepe motstandere, og som mangler CC, dette kan fort utelukke ham fra å være en karakter vi ser i konkurransedrevne ligaer (som LCS og Telenorligaen).

– Jeg tviler på at han kommer til å bli brukt mye i konkurransesammenheng, med mindre han er skikkelig sterk i starten – da blir han nok utestengt hele tiden.

Les også
Norske «jkaem» har signert for EXTREMUM

Blir nok mest en solo-figur

Med muligheter for svært aggressivt spill, tror den norske topp-jungleren at Kayn kommer til å bli en karakter mest brukt i solo queue.

Solo queue

Vis mer

Solo queue er en form for rangert spill, hvor man kan spille enten alene eller med én partner, altså duo queue. Når man spiller solo queue, spiller man for å komme seg høyere opp i en rangering, hvor det høyeste nivået er Challenger. Solo queue avhenger i mindre grad av samarbeid, og man kan ofte vinne kamper på egenhånd ved å spille bedre eller mer taktisk enn motstanderne.

– Kayn blir nok bra i solo queue, hvor det er lettere å få en snøball-effekt i kampene. At han kan gå gjennom vegger åpner også for mange kreative måter å ta motstandere på.

Hvor godt Kayn kommer til å fungere i konkurransesammenheng var han litt mer usikker på;

– I proffspill bruker man færre jungle-karakterer som gjør mye skade, ettersom dette utgjør en stor risiko hvis man faller langt bak motstanderen.

Lilleengen utdyper ytterligere ved å fortelle at det virker som om Kayn er i stand til å utføre mye skade, men at hans avhengighet av å drepe motstandere tidlig kan gjøre ting vanskelig. Spesielt på høyt nivå, hvor spillerne kommuniserer bedre, og man lettere kan falle bak.

– Sannsynligvis blir han nok mest brukt som en tank, med kanskje noen elementer som gir litt skade. Dersom han viser seg å ha bra angrepsskade kan det kanskje være bra å samle opp mye av det.

Interessert i å lære mer om den nye karakteren? Les mer her.

Siste fra forsiden