– En av de viktigste spillseriene noensinne

Mass Effect 2 er blitt et kulturfenomen.

Som om ikke Mass Effect 2 har fått nok markedsføring, slapp EA nylig en pressemelding hvor de oppsummerer den første uken etter lanseringen. Ikke uventet er skrytelisten lang.

Begeistrede anmeldere

Mass Effect 2 har hittil solgt over to millioner eksemplarer på verdensbasis hittil, noe som betyr at spillet utvilsomt vil klatre høyt på listen over de største kommersielle suksessene i bransjen.

Men det er ikke bare i salgstall at Mass Effect 2 har gjort det skarpt. Spillet kan visstnok også vise til hele 40 topp-poengsummer hos anmeldere, og Xbox 360-versjonen har oppnådd en sum på 96 hos Metacritic. Dermed er spillet det nest høyest rangerte noensinne på denne plattformen, kun slått av GTA IV.

Også Spillverkets anmelder ga spillet toppscore og kunne etter fire dager på kanten av stolen konstatere at Mass Effect 2 er science fiction på sitt beste.

I tillegg skal spillet ha mottatt så mye som 30 Editor's Choice-priser og har dessuten prydet forsidene til 40 forskjellige magasiner over hele verden. På spillets lanseringsdag var "Mass Effect" også blant de ti mest populære tematitlene på Twitter.

Ifølge EA uttalte det amerikanske nyhetsnettstedet MSNBC.com (delvis eid av Microsoft, red.anm.) at Mass Effect-serien vil bli stående som en av de mest innflytelsesrike spillseriene noensinne.

Så da er det vel bare å gratulere EA og Bioware og ønske lykke til med å innfri forventningene til det kommende Mass Effect 3.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden