En kjøretur på månen

Virtue Arts har nylig vist frem et simulatorspill der du får prøve ulike kjøretøyer på månens overflate.

For få dager siden ble et nytt simulatorspill demonstrert for den amerikanske pressen på NASA sitt Ames Research Center. Lunar Explorer utvikles av Virtue Arts, og det Los Angeles-baserte studioet har gjenskapt månens topografi og fysikk i spillet sitt. Spillerne får mulighet til å teste ulike kjøretøyer på månen, eller bare nyte utsikten og titte på ting som ulike NASA-ekspedisjoner har lagt igjen på måneoverflaten.

NASA planlegger selv å bruke programmet for å designe kjøretøyer som kan kjøre på månen (og andre kloder uten jordens sterke tyngdekraft) og trene astronauter, noe som burde være et klart tegn på at vi har med en skikkelig seriøs simulator å gjøre. Utviklerne planlegger å selge spillet til skoler og privatpersoner, og den amerikanske lanseringen vil foregå denne måneden, i følge CNet.

Dessuten viste Virtue Arts en ren spillversjon av programmet, som het Lunar Racing Championship. Dette er forventet ferdigutviklet i juni neste år. Her kommer kjøretøyene med raketter og reaksjonskontroller, slik at det blir lettere å kjøre dem i høye hastigheter, men ellers skal spillet være basert på den samme tunge simulasjonen som Lunar Explorer.

Siste fra forsiden