En langt kraftigere Xbox One skal visstnok lanseres i 2017

Flere kilder melder også at en mindre og billigere utgave av konsollen kommer allerede i år.

Audun Rodem/Gamer.no

Microsoft er visstnok i full gang med å utvikle to nye Xbox One-utgaver, som skal gis ut i løpet av de neste to årene. Ifølge en Kotaku-rapport forteller flere kilder at en billigere «Slim»-versjon av konsollen skal lanseres senere i år, mens en ny, langt kraftigere utgave havner på butikkhyllene i 2017.

Den oppgraderte utgaven bærer kodenavnet Scorpio og skal blant annet ha mulighet for 4K-oppløsning og Oculus Rift-støtte. De nøyaktige spesifikasjonene for konsollen skal fortsatt ikke være fastsatt, men det er tydelig at Microsoft tar opp kampen med Sonys antatte planer for en oppgradert PlayStation 4.

Knytter bånd mellom Xbox og Windows

Xbox-sjef Phil Spencer ville verken bekrefte eller avkrefte ryktene.
Microsoft, stillbilde fra E3 2013

Én Microsoft-ansatt, som ba om å være anonym, kunne fortelle at de nye Xbox One-konsollene er en del av selskapets plan for å knytte tettere bånd mellom Xbox og Windows. Microsoft har flere ganger uttalt at de ønsker å samkjøre de to plattformene, og ett ledd i strategien er å sørge for at kommende spill slippes på både Xbox One og Windows PC-er.

Xbox-sjef Phil Spencer har også tidligere snakket om muligheten for å oppgradere konsoller fortløpende, etter hvert som ny maskinvare blir tilgjengelig. Dersom Microsoft velger denne fremgangsmåten vil konsollene deres holde litt bedre følge med de stadig kraftigere PC-ene.

Samme mann uttalte riktignok en måned senere at han ikke var fan av en halvbakt oppgradering, så vi må nok pent vente på en offisiell annonsering fra Microsoft før vi kan si noe som helst med sikkerhet.

Spencer kommenterte de nye ryktene så vidt på Twitter onsdag, men han ville verken bekrefte eller avkrefte saken. I stedet nøyde han seg med å fortelle at han gledet seg til å vise frem Microsofts fremtidsplaner på neste måneds E3-messe:

Hva selskapet skal vise frem vet vi ikke enda, men med alle ryktene blir det svært spennende å følge både deres og Sonys pressekonferanser. Microsoft er først ut klokken 18:30 den 13. juni, mens Sony starter sitt show klokken 03:00 den 14. juni.

Nå kan PC- og Xbox One-spillere spille Rocket League sammen.
Hvorvidt PlayStation 4 blir med på leken gjenstår å se »

Siste fra forsiden