Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Én mann var nok til å skyte i stykker Demise

«Radifaction» sørget for en overraskende seier for Nordic Warthogs i første runde.

Haakon «Radifaction» Tholo i Nordic Warthogs stakk kjepper i hjulene for Demise i mandagens oppgjør.
Privat/Valve/Gamer.no

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norse - Labbedans'Vika: 2-0
DeToNator.EU - BX3 EK: 1-1
Celestial - Temp.no: 0-2
Nordic Warthogs - demise.no: 2-0

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Mandag kveld skjøt Nordic Warthogs og Demise Telenorligaens første runde i gang på TV 2 Sumo.

Philip «Philip» Løseth i Warthogs kunne på forhånd av oppgjøret informere om at laget skulle holde seg unna alkohol og festing.

En hvit helg fungerte tydeligvis for laget, ettersom det ble alt annet enn en blåmandag for Warthogs. Spesielt lagets nye signering, Haakon «Radifaction» Tholo fikk virkelig vist hva han var god for mot forhåndsfavorittene.

Se kampen i reprise på TV 2 Sumo »

LES OGSÅ: Slik rangerer vi Counter-Strike-lagene i Telenorligaen

Jevn kamp på Cache

SLIK GIKK DE TO KARTENE:

Vis mer

Cache: 16-14 i favør Nordic Warthogs
Cobble: 16-3 i favør Nordic Warthogs

På forhånd av kampen var Demise store favoritter til å ta med seg tre poeng inn i neste runde, og det var heller derfor ingen overraskelse da de stakk av med kampens fem første runder.

DISSE SPILTE FOR NORDIC WARTHOGS:

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Haakon «Radifaction» Tholo
Sindre «Grande» Grande

DISSE SPILTE FOR DEMISE.NO:

Tommy «TommyM» Monsen
Eirik «spity» Hauger
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Racer X» Telstad

I kampens sjette runde, tok derimot Warthogs kontrollen, i det Sindre «Grande» Grande drepte tre av spillerne fra motstanderlaget på egenhånd. Resten av lagkameratene hans meldte seg på drapsstatistikken, og laget sikret seg seks strake rundeseire.

De gjenværende rundene av kampens første halvdel gikk frem og tilbake mellom lagene, og halvveis i kampen viste poengtavla 8-7 i favør Demise.

Kampens andre halvdel startet med overbevisende spill fra Warthogs, som kneblet Demise fra start, og gikk opp i en komfortabel ledelse på stillingen 15-9. Dette var også øyeblikket Demise forstod at de måtte endre spillet sitt, noe som gav laget fem strake rundeseire. Snuoperasjonen startet et par runder for sent for Demise sin del, og Warthogs sikret seg runden de trengte for å ta med seg poeng fra Cache.

Cobble ble et enmannsshow i regi av «Radifaction»

Les også
– Hver eneste kamp man tar blir tøff

Allerede fra start virket det som et helt annet Demise-lag enn i oppgjørets første kamp. Etter at de fire første rundene gikk frem og tilbake mellom lagene, stakk Warthogs av med en ledelse de nektet å gi fra seg. Storspill av blant annet Haakon «Radifaction» Tholo gjorde det spesielt vanskelig for motstanderne å klore seg tilbake i kampen.

Til pause kunne Warthogs puste lettet ut, med en komfortabel ledelse på stillingen 12-3. Kampens andre halvdel var like ensidig som den første, og Warthogs slapp ikke motstanderlaget til på poengtavla. Kampen endte 16-3 i favør Warthogs. Tholo endte oppgjøret med hele 28 drap og kun ni dødsfall. Det gav ham en K/D-ratio på utrolige 3,11.

Enmannsshowet Tholo stelte i stand sendte han til topps av statistikklistene for Telenorligaens førstedivisjon, i flere av kategoriene. Resten av statistikkene kan du se på Telenorligaens turneringssider.

Har hatt fokus på kommunikasjon, informasjon og stabilitet

Lagkaptein i Warthogs, Philip «Philip» Løseth er godt fornøyd med mandagens resultat, spesielt ettersom laget ikke har fått trent mye sammen enda.

Lagkaptein i Warthogs, Philip «Philip» Løseth, avbildet under Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi visste ikke helt hva vi kunne forvente av oss selv, så det var greit å vinne mot Demise. Vi er et veldig ferskt lag, som ikke har fått trent mer enn tre-fire dager sammen, men når vi har trent mot etablerte internasjonale lag, har vi klart å vinne en del runder, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Det er alltid godt å vinne uansett hvem vi møter, men å slå forhåndsfavoritter til sluttspillet er jo alltids stas.

For å slå de beste Counter-Strike-lagene må man ha taktikkene, kommunikasjonen og sikteferdighetene på plass. Løseth forteller til Gamer.no at laget ikke har fått startet med å bygge taktikker, men at fokuset har vært på kommunikasjon, informasjon og stabilitet.

– Vi har ikke hatt veldig stort fokus på å bygge for mye taktikker eller liknende frem til nå. Vi har heller fokusert på kommunikasjon, informasjon og stabilitet. Spesielt som terrorister valgte vi å være eksplosive, siden vi følte vi hadde bedre sikteferdigheter enn de vi spilte mot.

Det er ingen tvil om at det ble et eksplosivt oppgjør, med mange drap på motstanderne for flere av Warthogs-spillerne. Løseth sier til Gamer.no at han hadde forventet en såpass god prestasjon av lagkamerat Tholo, og at lagarbeidet bak la til rette for hans enmannsshow.

– «Radifaction» presterer som jeg hadde forventet. Han er vår AWP-er, og det er akkurat som i mine tidligere lagoppstillinger: vi har alltid klart å få vår skarpskytter til å åpne opp områder, og gi oss en fordel. Senere i rundene viser han jo bare hvor gode sikteferdigheter han har, spesielt med tanke på hvor ung han er. Generelt tror jeg de fleste bare ser de høye tallene hans, men mye av spillet blir lagt opp til at han dreper mye. Vi er ikke fem enkeltspillere, vi er et lag, avslutter Løseth.

Siste fra forsiden