En spiller har fullført samtlige Nintendo Entertainment System-spill

Brukte nesten tre år på til sammen 714 spill.

Blackwarrior57, Flickr.com

I mai 2014 bestemte Piotr «The Mexican Runner» Kusielczuk seg for å spille gjennom absolutt alle offisielle spill lansert for Nintendo Entertainment System. Prosjektet – kalt NESMania – begynte som en spøk mellom venner, men etter 714 spill og nesten tre år er Kusielczuk utrolig nok ferdig.

Søndag fullførte «speedrunneren» det aller siste spillet på listen – Super Mario Bros. 3 – og stoppet klokken på tiden 3435 timer, 12 minutter og 24 sekunder. Det tilsvarer litt over 143 dager med spilletid.

714 offisielle spill

NESMania-listen besto av 679 spill gitt ut på NES-maskinen i USA, pluss 35 som var eksklusive for PAL-regionen. Ifølge Kusielczuk finnes det enda mange flere spill for konsollen, men han tok kun for seg de som offisielt ble gitt ut av Nintendo.

Den fulle listen, samt videoer av gjennomspillingene kan du se på prosjektets nettside.

Noen av spillene var fort gjort å få unna, men andre tok uventet lang tid, skriver Kusielczuk. Chessmaster tok for eksempel bare 52 sekunder å fullføre, mens Miracle Piano Teaching System tok over 91 timer.

Spill som ikke hadde åpenbare sluttpunkter, som flere av arkadetitlene, ble ansett som fullført når det gikk hele veien rundt og kom tilbake begynnelsen eller sluttet å bli vanskeligere.

Dramatikk underveis

I begynnelsen nektet Kusielczuk å ta imot hint og strategier, da målet var å gjøre jobben på egenhånd. Etter 395 spill ble han imidlertid gjort oppmerksom på en annen spiller som også var i gang med å pløye seg gjennom hele NES-biblioteket:

Miracle Piano Teaching System var blant spillene som tok lang tid å fullføre.
Skjermbilde, Twitch

– Han hadde nesten fullført like mange spill som meg, men han gikk frem på en litt annen måte. Han lette opp guider og speedruns før han gikk løs på spillene, som gjorde at det tok mye kortere tid å bli ferdig. Jeg tenkte at dersom jeg fortsatte uten å bruke guider eller hjelp ville jeg ikke bli den første til å fullføre alle NES-spillene, husker han.

Dermed bestemte Kusielczuk seg for å godta hjelp for noen av spillene, noe han sier flere av seerne uttrykte skuffelse over. Ifølge hovedpersonen handlet det imidlertid ikke lenger bare om å bli ferdig, men om å bli ferdig først.

Med jobben unnagjort skriver Kusielczuk at han er ganske sikker på at han er den første i verden som fullfører samtlige offisielle Nintendo-spill på konsollen. På spørsmål om han nå tenker å gå løs på Super Nintendo Entertainment System er svaret imidlertid nei:

– NES har trolig det vanskeligste spillbiblioteket av noen konsoll, så det ville ikke vært noen utfordring for meg, konstaterer «The Mexican Runner».

Verdens største «Speedrunner»-fest satte nye rekorder tidligere i år.
Awesome Games Done Quick samlet inn 19 millioner kroner »

Siste fra forsiden