Counter-Strike: Global Offensive

Enda et Counter-Strike-lag er utestengt for kampfiksing

Skandalene vil ingen ende ta i toppmiljøet.

Tidligere Epsilon eSports

Vis mer

Joey «fxy0» Schlosser
Kevin «Uzzziii» Vernel
Morgan «B1GGY» Madour
Robin «GMX» Stahmer
Adil «ScreaM» Benrlitom

Etter forrige ukes skandale trodde de fleste at det hele var over og at Valve hadde klart å rydde opp i det som skjedde i toppmiljøet.

I helgen annonserte imidlertid Epsilon eSports at Robin «GMX» Stahmer hadde blitt fjernet fra laget, som følge av dårlige resultater og interne problemer.

Etter at GMX ble fjernet fra laget, fortalte han i et intervju til vakarm.net at hans tidligere lagkamerater hadde vært involvert i kampfiksing. Den aktuelle kampen fant sted 21. september i fjor, og var et oppgjør mellom Epsilon og OverGaming i sesong 17 av ESEA-ligaen. Epsilon var store favoritter til å vinne, men tapte overbevisende 16-3.

Til vakarm.net sa GMX følgende:

– I september tapte vi med vilje en kamp mot OverGaming, så vi kunne vinne våpen som vi hadde veddet om. Alle på laget og vennene våre var klar over dette. Vi planla ikke dette sammen, og alle spillerne ordnet dette på egen hånd for å få våpnene tilbake. Jeg vant et par våpen selv, og jeg vet at noen av lagkameratene mine på den tiden også vant.

Det må også nevnes at i en melding på Facebook har GMX renvasket tidligere lagkamerat Adil «ScreaM» Benrlitom, og sagt at han ikke var med på kampfiksingen.

– Jeg skrev min forrige melding i sinne, og på grunn av det glemte jeg å si at min tidligere lagkamerat ScreaM ikke visste noe om kampfiksingen. Jeg vet ikke om de andre fortalte ham om det, men jeg gjorde i alle fall ikke det. Jeg ønsker å si unnskyld til hele Counter-Strike-miljøet og Scream, som ikke fortjener hatet.

Valve trår til igjen

fxy0 unnskylder seg til Counter-Strike: GO-samfunnet.

Etter at saken først ble publisert på HLTV har tidligere lagkamerat Joey «fxy0» Schlosser innrømmet det samme i en video som ble sendt til nettstedet. I videoen unnskylder han seg for oppførselen og for det som skjedde, og håper samtidig at han vil slippe for hard straff.

Tidlig onsdag morgen publiserte fxy0 en beskjed på sin Facebook-side der han forteller at han og laget har blitt utestengt fra alle Valve-turneringer i ett år:

– I dag mottok jeg en e-post fra Valve der de kunne fortelle at vi (Epsilon) har blitt utestengt i ett år fra alle Valve-turneringer. Dette er selvsagt en tøff straff, men jeg kan forstå den. Jeg har oppført meg som et barn og nå må jeg betale for det. Nå venter vi bare på å se om alle ligaer følger Valve sin avgjørelse og gjør det samme. Jeg håper ikke det, ett år utestengelse fra de største turneringene er en ekstremt tøff straff i seg selv.

På Epsilon eSports egne hjemmesider har de nå annonsert at Uzzziii og fxy0 er fjernet fra laget. Det er uvisst hva som skjer med B1GGY, men ScreaM står fortsatt oppført som Epsilon-spiller.

Les også
– Norske lag skjønner ikke spillet

Store endringer skal hindre juks på ESL One i år:
Igjen skal verdens beste Counter-Strike: GO-lag møtes til dyst »

Siste fra forsiden