Sniktitt

Star Wars Jedi: Fallen Order

Endelig noe som ser ut som et ekte Star Wars-eventyr

Star Wars Jedi: Fallen Order imponerer med sine sekvenser, kampsystem og akrobatiske muligheter.

EA

LOS ANGELES (Gamer.no): Star Wars-enspillerspill er endelig tilbake, vakrere enn noen gang. Satt til perioden etter republikkens fall og før hendelsene i Rogue One: A Star Wars Story får vi innta rollen som en ung jedi-padawan som jobber side om side med opprørerne mot imperiet. Etter en spennende live-spilling av Star Wars Jedi: Fallen Order under EA Play er det vanskeligere enn noen gang å holde forventningene i sjakk.

Star Wars of the Colossus

Det svermer rundt Cal Kestis i det vår demo begynner. Han befinner seg på dypt vann på planeten Kashyyyk. En massiv krigsmaskin – det galaktiske imperiets AT-AT – tramper seg vei et stykke fremme. Men Cal bruker ikke mye tid på å tenke seg om, og svømmer etter det sjirafflignende metallbeistet med bare én vei frem: opp.

EA

Ved hjelp av lianer og annet gress som har satt seg fast i maskinen klatrer den unge jediridderen opp udyret, i det som må sies å minne om en Shadow of the Colossus-scene. Rundt ham lander det ett og annet lysende skudd fra landområdene like ved, men Cal holder hodet kaldt. Klatring er ingen sak, og hopping fra den ene til den andre gressflisen utføres med enkelhet.

Snart er han ankommet toppen, og finner veien inn. Etter et kjapt sammenstøt med førerne er AT-ATen i Cals hender. Nå får spilleren kontroll over de mektige våpnene, og som rebellen man er får man bruke imperiets våpen mot dem. Lette og tyngre skyts rettes mot AT-ATen foran, og både eksplosjonene og lydene som følger høres og sees i kjent Star Wars-stil. Vi får straks møte Saw Gerrera som kjent fra Rogue One: A Star Wars Story, og det blir klart at Cal er en viktig del av opprørernes kamp mot den mørke siden.

Vi fikk forklart relativt lite om hva de forskjellige mekanismene i spillet betydde og hva man kan gjøre, men etter noen kjappe samtaler med det som vil bli hovedfigurene i spillet, kunne man gå fritt rundt på Cals romskip. Her fantes det blant annet et stjernekart som viste en håndfull planeter, som kan tyde på at man kan ferdes mellom disse i løpet av spillet.

EA

Kul slåssing, nye krefter og digg lyd

Etter en kjapp pust i bakken er det på’n igjen, og en trang skogvei venter. Cal løper skrått på vegger og hopper til neste platå, klatrer hvor han kan, og trekker til seg lianer med kraften som han så kan slenge seg i. Det virker med andre ord som at det er satt stor fokus på bevegelse i Star Wars Jedi: Fallen Order. Vi skal likevel ikke konkludere med at dette blir et åpent spill, ettersom disse bevegelsene fant sted i et nokså lineært område som minnet veldig om ting vi har opplevd med Nathan Drake. Dette er på ingen måte noe negativt, for et Star Wars-spill som er fokusert og vet hva det vil er nok det mange har ventet på.

Om du har irritert deg over treg og stiv slåssing i Star Wars: Battlefront II, kan vi nokså trygt meddele at Fallen Order gjør en bedre jobb med fektekunstene. Ut ifra det vi fikk se, virker det som at Cal er like akrobatisk som han er sterk, og kan både kaste og fekte med lyssabelen som om han var selveste Obi-Wan, og bruke kraften til å trekke til seg og slenge vekk fiender. Gjennom spillets ferdighetssystem skal man også kunne lære seg flere måter å bruke kraften på, noe som høres svært spennende ut.

EA

Å se Cal stoppe et laserskudd i løse luften, fekte med Darth Vaders elitesoldater (som minner en god del om elitesoldatene til General Grevious) og knipse vekk stormtroppene med både sabel og kraften var en fryd, og både lyd og lys er Star Wars som vi kjenner det. En kort mini-bosskamp mot en kjempeedderkopp var også spennende å se, og det faktum av hver eneste fiende kommer med egne helsemålere er et godt tegn på at vi har å gjøre med et action-rollespill.

Vi ble mildt sagt imponert over det vi ble vist, til tross for at det er lett å se hvor inspirasjonen kom fra og trekke paralleller mellom det Fallen Order viste frem, og kjente spillserier som Uncharted, Tomb Raider, Prince og Persia og sist, men ikke minst, Star Wars The Force Unleashed. Vi gleder oss til å se mer av hva Fallen Order har å by på, og håper spillet vil levere like sterkt som Cal Kestis er med kraften.

Les også
Anmeldelse: Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order slippes til PlayStation 4, Xbox One og Windows PC 15. november 2019.

LES OGSÅ: Se 14 minutter fra Star Wars Jedi: Fallen Order »

Du finner alle E3-nyhetene på vår samleside »

Siste fra forsiden