Fortnite

Epic ble truet med enda et søksmål for å ha stjålet en dans til Fortnite

Men denne gangen slo Epic tilbake.

YouTube

De karakteristiske dansene i Fortnite har opptil flere ganger ført til bråk for Epic på grunnlag av at de noen ganger ligner litt for mye på danser oppfunnet av andre. Nå har utvikleren igjen havnet i trøbbel for påstått dans-tyveri.

Som blant andre PC Gamer rapporterer ble Epic nylig truet med søksmål av en mann ved navn Matt Geiler, som utførte en dans som figuren Dancing Pumpkin Man i en YouTube-video som gikk viralt i 2006. Videoen ser du nederst i artikkelen.

I høst dukket det opp en ny Halloween-emote i Fortnite ved navn Pump it Up – som Geiler altså mener er mistenkelig lik hans egen dans.

Krever stans

I oktober i år sendte han Epic et såkalt «cease-and-desist»-brev, som er et formelt krav om stans av påstått ulovlig aktivitet med trussel om søksmål. I brevet hevder Geiler at Epic har begått brudd på opphavsretten til Dancing Pumpkin Man-figuren.

Epic Games på sin side slo tilbake mot trusselen med sitt eget rettslige skritt. Selskapet sendte en klage til retten for å få en formell erklæring på at de ikke bryter opphavsretten.

I klagen hevder Epic blant annet at Dancing Pumpkin Man ikke er en beskyttet figur, og i tillegg pekes det på at de påståtte eierne av figuren ikke selv skapte figuren. Klagen kan leses i sin helhet på denne siden.

Dette er ikke første gang at Epic anklages for danstyveri. Den mest kjente saken fikk vi for ett år siden, da skuespilleren bak figuren Carlton fra komiserien Fresh Prince i Bel Air saksøkte Epic for å ha stjålet en kjent dans fra serien. Det hele endte med at skuespilleren ikke ble tilkjent rettigheter til dansen.

Les også: Fortnite lader opp til julefeiring – utsetter spillets neste sesong »

Siste fra forsiden