Epic Games Store vs. Steam

Epic: – Vi slutter med eksklusive avtaler om Steam gir utviklerne 88 % av salgsinntektene

Sterke ord fra Epic Games Store-sjefen, men ikke uten forbehold.

Epic-sjef Tim Sweeney i strupen på Steam.
Oficcial GDC, Wikimedia Commons, montasje Gamer.no

Epic Games-sjef Tim Sweeney forteller på Twitter at selskapet vil slutte å sikre seg eksklusive spill til Epic Games Store dersom Steam forplikter seg til å gi spillutviklerne 88 % av inntektene ved salg.

Per dags dato tar Steam-eier Valve en andel på 30 % av inntektene på spill som selges via Steam, mens konkurrent Epic Games Store tar kun 12 %. Riktig nok endret Steam modellen sin litt i fjor, ved å senke prosentandelen til 25 % etter at spillet har tjent inn 85 millioner kroner.

Sweeney utdyper hva han mener med «no strings attatched» i et knippe tweets etterpå.

– Spill skal kunne bruke hvilket som helst nettsystem, som venner og kontoer, spill skal kunne fungere sammen på tvers av plattformer og butikker. Butikken skal ikke ta en andel av inntektene på andre butikker eller plattformer (for eksempel hvis du spiller Fortnite på iOS og PC). Dersom man spiller spillet på flere plattformer skal det du kjøper på én plattform være tilgjengelig på andre steder, utdyper han.

Med disse ganske omfattende kravene er det svært lite sannsynlig at Steam velger å bykse på agnet til Sweeney, men det er en fin tanke.

De siste månedene har Epic Games Store sikret seg avtaler med utgiverhus som sikrer spillet en eksklusiv tidsperiode på plattformen. Spill som Borderlands 3, The Division 2 og Metro Exodus er alle kun tilgjengelige på nettbutikken, noe som har forarget en god del av PC-spillerne som er mest komfortable med å bruke Steam.

Epic Games Store har også fortsatt med å lokke inn kunder med gratisspill, samtidig som de har gått aktivt i strupen på Steam for særlig prosentfordelingen i inntektene på solgte spill.

LES OGSÅ: Microsoft, Nintendo og Sony undersøkes for abonnementstjeneste sine »

Siste fra forsiden