Er billig bra?

Ah, hva er vel en lørdagskveld uten gode venner, passelige mengder fastfood og en fin bunke potensielt grusomt dårlige titler?

Side 1
Side 2
Side 3

For 100 kroner kan du enten få deg en burger, en tur på kino, en kort taxi-tur eller fem spill hos Free Record Shop™. Vi valgte det siste, og brukte en hel lørdagskveld på å gå gjennom bunken med lugubre titler som vi neppe ville sett på om vi ikke var veldig sultne og tilfeldigvis gikk forbi esken med billigtitler.

Spillene er testet - og artikkelen er skrevet - av Gamer.nos billigspillekspertpanel, bestående av Mats Remman, Erling Ellingsen, Kent William Innholt, Tor-Steinar Tangedal og Joachim Froholt.

Hardt arbeid.

Jekyll & Hyde - (Utviklet av In Utero, utgitt i 2001)
Vi startet vår reise inn i fantasiens verden med tittelen Jekyll & Hyde fra Cryo Interactive - en fransk utgiver som gikk konkurs i 2002. Her følger det med manual på flere språk: fransk, tysk, svensk og engelsk - faktisk i den rekkefølgen. Introduksjonsvideoen hadde vi sansen for, med litt forvrengte figurer og temmelig god regi, men gleden ble fort kvalt da videoen tonet ut, og navigasjonsproblemer i hovedmenyen trommet inn. Da vi hadde prøvd samtlige taster, musetrykk, svenskeknapper på maskinen (noe som ikke anbefales) og andre rekvisitter, og nesten var i ferd med å gi opp, startet spillet helt plutselig av seg selv. Akkurat.

Vel inne var dessverre ikke saker og ting mer letthåndterlig. Det var faktisk flere sekunders ventetid mellom tastetrykk og bevegelse på skjermen. Riktignok støtter vi langsomme spill, men dette ble litt for meget radio-bingo for oss, og vi ser for oss at uforsvarlig store mengder rødbrus vil være nødvendig før reaksjonevnen kommer ned på nivå med spillopplevelsen her.

Det bør nevnes at problemene kan skyldes maskinen vi satt på. Spillet krevde nemlig en 300MHz Pentium II, mens vi kun hadde AMD tilgjengelig. Vi legger derfor ikke all skyld på spillet, men med tanke på Cryos rykte når det gjelder testing, skal vi heller ikke se bort fra at dette spillet er rent søppel, teknisk sett. Vi har andre spill fra Cryo som nekter selv en installasjon, og kan se for oss at spesielt Windows 2000/XP-maskiner lett kan havne i håndgemeng. Nok om det, men vårt beger var fullt da vi til slutt måtte legge spillet fra oss fordi vi ikke klarte lukke inventaret til hovedpersonen.

Plusspoeng: Fancy grønt lys i menyen, manual på flere språk (bra for studenter), rare figurer. Til dels tøft boksomslag.

Minuspoeng: Spillet fungerte ikke.

Battlezone - (Utviklet av Activision, utgitt i 1998)
Dette spillet hadde flere av oss vært borti tidligere, noe som gjorde testingen litt overflødig, men går man grundig og seriøst til verks, så går man grundig og seriøst til verks. Spillet er en slags hybrid av Planetside og Total Annihilation, og tilbyr høyteknologisk krigføring mellom stormaktene USA og Sovjetunionen (originalitetspoeng der, gitt) på diverse planeter i solsystemet. Sanntidsstrategi krysses med førstepersonsaction, og det hele fungerer faktisk strålende.

Mats var som så ofte før behjelpelig med å demonstrere hvordan også dette spillet kunne framkalle kompatibilitetsproblemer på hans AMD-baserte Windows 2000-maskin, men Planet Battlezone var meget behjelpelige, og kunne tilby oss en oppdatering (helt gratis!) som hjalp oss med å komme i gang - til dels. Det var fortsatt noen underlige grafiske problemer hist og her, men litt tilfeldig redigering av konfigurasjonsfiler og valgmuligheter i spillet brakte oss endelig i klar-modus.

Spillet ser oppsiktvekkende godt ut, særlig til å være seks år gammelt, og flyten i spillet er klassisk god. Det tilbys 3D-akselerasjon i hardware hvis du har et nytt og oppegående skjermkort (les: Voodoo eller nyere). Spillet har dessuten multiplayer, som tilbyr både gammeldagse modemoppringinger, lokalt nettverk og til slutt internettspill. Merkelig nok fant vi ingen å spille mot online lørdag kveld, noe vi synes er nokså rart tatt i betrakning spillets popularitet.

Kommentar under spillingen:
Erling: "Spillets største problem er mangel på "skirmish"-modus. Det blir kjedelig å måtte spille oppdrag hele tiden."

Les også
War of the Ring

Plusspoeng: Grafikken er kul, spillbarheten er enda bedre og du får lov til å spille Sovjets røde armé. Omslaget er klassisk, og manualen er bunnsolid. Et av flere spill som er verdt en hundrelapp alene.

Minuspoeng: Ingen spiller det lenger.

NESTE: Richard O'Brien's Rocky Interactive Horror Show og Tunguska: Legend of Faith!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden