Er du en dust i League of Legends kan du nå bli utestengt øyeblikkelig

Riot Games vil slå kraftig ned på ekstremt ødeleggende oppførsel.

Du bør oppføre deg i League of Legends i tiden fremover.
Riot Games

Riot Games vil nå slå enda hardere ned på spillere som ikke klarer å oppføre seg innenfor de gitte rammene. Bunnslammet kan nå bli møtt med umiddelbar utestengelse, i 14 dager eller for alltid. Dette melder Riot Games' Dr. Jeffrey Lin på Twitter.

Rasister og homofober bør passe seg

Målet er å straffe de som tyr til rasistisk og homofobisk språk for å få ut frustrasjonen sin, eller de som kommer med dødstrusler og lager skikkelig kvalm for de andre spillerne. Blant annet nevnes det at spillere som går inn for å «feede» – altså, det å kaste seg selv mot fiendelaget med vilje, slik at de lett kan felle vedkommente og få erfaringspoeng og gull – er uakseptabelt.

Cho'Gath spiser deg hvis du ikke oppfører deg.

nettforumet Reddit utdyper Lin den nye praksisen.

– Dette er begynnelsen på en ny test der vi kommer til å bruke en ny tilnærming til å få systemet til å lære av innsanket data, samt klager innsendt av spillere, for å få bukt med de verste tilfellene av giftig oppførsel. Spillerne som blir utestengt for godt vil få oppgitt kode 2500 i løpet av denne perioden, forteller Lin, som for øvrig er ansvarlig for de sosiale systemene hos Riot.

I første omgang er testen forbeholdt den nord-amerikanske serveren, og Riot vil følge nøye med i de få tilfellene der de velger å ta steget. Med tid er planen å implementere systemet på alle de ulike serverne.

Har hatt mål om å bedre

I samme åndedrag har selskapet valgt å oppdatere praksisen for å få bukt med de som klager over urettferdig utestengelse i kjølvannet av det nye systemet. Nå kommer de til å publisere samtaleloggene som skal ha fulgt til utestengelsen offentlig, slik at det blir tydelig hva som ligger bak.

Riot Games har lenge jobbet hardt med å redusere tilfeller av giftig oppførsel i League of Legends, og frem til nå har arbeidet som regel hatt et mål om å reformere spillerne som ikke oppfører seg. Det nye systemet vil derfor være etsupplement til dette, og brukes der folk tydelig ikke bedrer seg, forteller Lin.

Også proffmiljøet har hatt sine problemer med oppførselen.
Tidligere i år ble norske «Nuckeduck» utestengt fra proffligaen »

Siste fra forsiden