Anmeldelse

Er du god eller ond?

Her er helgens dose med sjelekvaler.

The Island

OK, greit nok. Det er ikke det dypeste spillet, det er ikke det lengste, og ei er det særlig intelligent. Men hva i all verden gjør det når man har en lastebil med våpen, haugevis med ammunisjon og et hav av slemme strekmenn? Du forstår kanskje hvor dette går, og joda – dette er "gun running" på høyt nivå. Som en stakkars soldat er det ditt oppdrag å pløye deg gjennom en strøm med fiender, plante bomben og deretter komme seg bort. Men selv om man riktignok har et overdådig arsenal, vil du trolig likevel dø en gang eller hundre, dette er vanskelig.

Ta ladegrep og slurp i deg spinatjuicen, her skal strekmenn dø.

Clear Vision II

Snikskyter-spill er vel noe vi aldri bli lei av, derfor er det enda godt at det finnes såpass mange av de. Dog er langtifra alle noe særlig underholdende. Da er det desto morsommere når man endelig finner et som er verdt tiden. Clear Vision låner mange elementer fra den velkjente Tactical Assassin-serien, men har attpåtil klart å føye til en liten historie. Som eniskald leiemorder vil du måtte ta av dage alt fra eks-koner til sjalu kollegaer. Så lenge klienten betaler, blir jobben gjort – eller?

Fram med rifla og still inn kikkertsiktet.

Shift 4

Er tyngdekraften relativ? Ja, ihvertfall i Shift. Den svært så populære Shift-serien har fått nok et tilskudd, og atter igjen handler det om å låse diverse gåter med dine mystiske evner. For å komme videre må du tenke kreativt, her kan nemlig alt snus på hodet ved hjelp av shift-tasten. Her gjelder det altså å tenke både opp og ned, hvor havner du om opp plutselig blir ned?

Fortsatt forvirret? Prøv, så forstår du.

Fragger

Les også
Kongen av pop vender tilbake

Eksplosiver. Det klinger flott, gjør det ikke? En ting er ihvertfall sikkert, morsomme leketøy er de. Dessverre vil du trolig få besøk av menn i hvite frakker om du leker med sånt ute i den virkelige verden, derfor er det enda godt vi har flashspill. I Fragger blir du utstyrt med lite annet enn håndgranater, derfra er det din jobb å sprenge bort diverse gnomer. Det høres kanskje enkelt ut, men etterhvert vil du måtte bruke både tyngdekraften og andre fysikkregler for å lande den perfekte granaten.

Lysten på tre inn i rollen som Dynamitt-Harry?

Free Rider 2

Sist ut for anledningen er en ekte klassiker, nemlig Free Rider. Spillet som har eksistert i hundrevis av versjoner siden nettets barndom ("overdrivelse fremmer poenget") lever enda i beste velgående. Forutsatt at du er like kreativ som en gråstein eller bedre, er det egentlig lite som begrenser hva du kan finne på. Her tegner du nemlig dine egne baner som du deretter kan beseire med enten sykkel, helikopter, enhjulssykkel og mer. Eller, du kan ihvertfall forsøke – om du er en stor fan av makaber underholdning er det lite som stopper deg fra å lage trappetrinn av spiker eller lignende.

Lag noe vakkert, eller noe helt horribelt.

Siste fra forsiden