Er han Norges beste i fotballspill?

Dette er FIFA 11-vinneren i vår nasjonale spillturnering.

I helgen har vi hatt et gedigent show på Jernbanetorget i Oslo, og anledningen er vår storslagne spillturnering Gamer's Paradise som vi avholder i samarbeid med Coca-Cola. Her har over 2000 nordmenn kjempet om finaleplasser i fire ulike spill, og de to finalistene i hvert spill møtes til dyst på en scene for å spille om herlige premier.

Vi har allerede kåret vinnerne i StarCraft II og Gran Turismo 5, og i dag fikk vi også et svar på hvem som er den beste FIFA-spilleren blant leserne våre.

Vinneren blir intervjuet. (Foto: Tor-Steinar N. Tangedal)

Den lykkelige vinneren av 10 000 kroner kaller seg «Adinho13», men heter egentlig Alen Tupkovic. Han kommer fra Kongsberg, er 21 år og studerer markedsføring ved BI. Han tok total kontroll over FIFA-finalen fra første sekund, og vant tre kamper på rad for å avgjøre det hele på nulltid. Allerede første kamp ble en maktdemonstrasjon, der han slo motstanderen Ibrahim Mohammed («ibomexica1») 3-0 med sitt lag Manchester City. «Ibomexicia1» spilte for sin del som Arsenal, og mottok 3000 kroner for andreplassen.

Arrangementet ble kommentert av standupkomikeren Vidar Hodnekvam, som er konferansier for helgens arrangement. Han fikk god hjelp fra vår egen redaktør, Tor-Steinar Tangedal, som var dommer og ekspertkommentator.

Gode venner

– Jeg har spilt mot «Ibo» mange ganger, og det er «50/50» hvem som vinner, men i dag fikk jeg et lite overtak. Det var greit, men jeg var jævlig nervøs, faktisk. Det var annerledes å spille ut blant mange folk, sa en stolt vinner til Gamer.no.

Finalen ble avgjort på straffekonkurranse, og selv her tok Alen styringen. Ikke bare satte han alle sine skudd stilrent og presist, han reddet sågar to av Ibrahims susere og gjorde det klart at han er en kyndig FIFA-spiller. Han har mye erfaring fra spillet fra tidligere av, også i konkurransesammenheng. Faktisk har han møtt «Ibomexica1» i NM tidligere. Miljøet er visst ganske kompakt.

Vår redaktør Tor-Steinar Tangedal fungerte som ekspertkommentator. (Foto: Lasse Lervik)

– Miljøet er veldig bra. Det finnes veldig mange gode spillere i FIFA. Det er ikke noen kjempesentral ordning, og det hadde vært fett å få til noe mer som det her da. Man blir jo kjent, da, selvfølgelig. Man har hverandre på Facebook, møtes og spiller FIFA sammen.

Studenten insisterer på at han ikke spiller så veldig mye, da han også er opptatt med Bartenderutvalget på BI, som opptar mye tid. Han bedyrer at ferdighetene hans nok kommer fra at han elsker fotball og har spilt FIFA trofast siden han var liten. Det er ingen tvil om at det har gitt avkastning for 21-åringen, som ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre med premiepengene.

I morgen avholder vi den siste finalen i Gamer's Paradise, og da er det «rvgrvg» som møter «Lars1» for å avgjøre hvem som er den beste i skytespillet Crysis 2. Vi holder tempoet oppe gjennom hele helga, med konkurranser, show og muligheter til å motta gratis drikke og spille mot venner. Du finner oss i bunnen av Karl Johans Gate, på Jernbanetorget. Riv tak i oss og slå av en prat!

Les også: Spillshow i Oslo i helga

Siste fra forsiden