Er kultspillet Pathologic på vei tilbake?

Ice-Pick Lodge ønsker tilsynelatende å gjenopplive det unike pestspillet.

Pathologic er et unikt åpen verden-spill satt til en fiktiv, russisk by tidlig på nittenhundretallet. Byen har blitt angrepet av en overnaturlig pestsykdom som ikke bare angriper innbyggerne, men også selve bygningene. Din jobb er å stoppe epidemien, noe som bare blir vanskeligere når militæret rykker inn for å løse problemet på deres måte.

Noe av det som gjør spillet så unikt var vanskelighetsgraden. Du har begrenset tid på deg, helsen din må ivaretas og du må sørge for å få nok mat og drikke – samtidig som du desperat prøver å ikke komme på etterskudd i kampen mot epidemien.

Den engelske versjonen av spillet slet dessverre med en horribel oversettelse som noen ganger gjorde det helt umulig å skjønne hva som faktisk ble sagt. Likevel regnes det som en kultklassiker, og har gjort sterke inntrykk på de som har spilt det.

Dette må jo referere til Pathologic.

Hva jobber Ice-Pick Lodge med?

Nå kan det se ut som de russiske utviklerne bak Pathologic ønsker å vende tilbake til spillet. Nettstedet Incgamers har fått med seg at selskapet har lagt ut noen interessante oppdateringer på det sosiale nettstedet VK.com, der de ber om folk som kan hjelpe dem å lage en promoteringsvideo for et nytt prosjekt.

Pathologic.

– Venner. Vi vil begynne jobben med å gjenopplive «Mopa». Å lage dette spillet blir veldig vanskelig. Oppgavens størrelse overgår ressursene vi har til rådighet. Derfor vil vi stadig trenge deres hjelp, og den første oppgaven som møter oss er «kick training». Vi må lage noen reklamefilmer for søknadssiden, sier de i en post på VK.com, der de inviterer 40-50 mennesker til å hjelpe dem med videoen.

«Mopa» refererer antakeligvis til Pathologics russiske navn, og følges av en rekke brukerskapte bilder som tydelig er inspirert av miljøene og hendelsene i spillet. «Kick training» er kanskje en slags oversettelse av Kickstarter. De skriver blant annet at de trenger folk som kan snakke engelsk flytende, så sjansene er store for at det er snakk om en Kickstarter-video.

Originalspillet kan trenge et grafisk løft.

Selskapet har også lagt ut et bilde av en innpakket kropp, og en middelaldersk pestdoktor. Dette er velkjente visuelle temaer fra Pathologic.

Ice Pick Lodge benyttet seg av folkefinansiering via Kickstarter for å fullføre sitt nyeste spill, Knock-Knock. Det er et todimensjonalt, surrealistisk grøsserspill der du spiller en person tilsynelatende fanget i et hus som har en merkelig tendens til å forandre fasong, og som han uheldigvis deler med marerittaktige monstre.

Selskapet har også stått for The Void, som var en deprimerende og fascinerende fortelling om en eksistens etter døden, samt Cargo: The Quest for Gravity, som bare var helt sprøtt.

Siste fra forsiden