Anmeldelse

Escape from Monkey Island

Du er igjen tildelt rollen som en noe ualminnelig pirat, Guybrush Threepwood. Historien i Escape From Monkey Island (EFMI) fortsetter akkurat der den tidligere utgivelsen, The Curse of Monkey Island, slapp taket.

Side 1
Side 2

Hvis du mot formodning, ikke har spillt noen av de tidligere utgivelsene i serien så burde du gjøre deg selv en tjeneneste å be din lokale forhandler å evnt. bestille disse klassikerne, det er virkelig storslagne titler. Men du trenger ikke gjøre det for å spille dette spillet, du blir ikke satt i mørket av den grunn. I denne fjerde utgivelsen i serien finner du ikke bare ut at Guybrush er gift. Han er også i 3D faktisk.

Her er en kort oversikt over hva som skjer i innledningen av spillet. Guybrush Threepwood og hans nye brud, Elaine Marley Threepwood vender tilbake til hjemlige strøk på Melee Island (Elaine viser seg å være leder for hele øya) etter en noe utvidet bryllupsreise, bare for å finne ut at noe har blitt bedervet på staten Melee. Det viser seg at parret er erklært død, av den grunn at de har vært borte så lenge. Og utfordringen med å få Elaine erklært levende (uten å være vampyr eller zombie) kun er toppen av isfjellet i det kjente ordtaket. Herskapsboligen til Elaine er iferd med å bli ødelagt av steiner fra en katapult, og en rik australsk land oppkjøper er igang med å kjøpe opp tre øyer i området, og gjøre de om fra et tilhørssted for pirater, til et turist vennlig feriested for folk som vil komme seg litt vekk.

Så hva kan dette spillet tilby meg?
Det er altså flere ting du må ordne opp i straks du kommer til øya. Få stoppet han som skyter steiner fra katapulten sin mot herskapsboligen, finne mannskap til båten din som du skal reise med til mange andre eksotiske øyer i Karribien. Og det er mange eventyr og farer som venter deg på din reise. Et eksempel her.. når du prøver å innrullere støtten du har mottatt fra din kone's advokater på Lucre Island, blir du tatt for å rane banken og du er nødt til å finne den virkelige gjerningsmannen (som for anledningen hadde kledd seg ut, slik at han ligned Guybrush 100%) for å bevise din uskyld.

Alle som har involvert seg med de tidligere titlene fra Monkey Island serien er klar over at humoren er selve hjørnesteinen i hele prosjektet. Uhellene for Guybrush og hans venner er fullpakket med rikelig mengder med ironisk humor, kvikke svar, og ellers sprøe vitser som fans av serien forventer, og elsker.

EFMI er ganske lik mange andre titler i samme eventyr sjanger. De fleste utfordringene du møter kan løses ved å bruke en av objektene du har i inventaret ditt. Inventaret fylles opp ettersom du finner diverse ting på din reise, noen av de kan ligge lett tilgjengelig mens andre må du spekulere deg fram til. Noen skal også brukes sammen.

Det er vel egentlig kun akkurat det jeg må sette fingeren litt på. Som med mange andre spill som dette, var endel av løsningene i EFMI en smule uklare og vanskelige. Du skal ikke se bort i fra at du kommer i situasjoner der du føler deg helt tom for ideer for hva du kan gjøre, og ikke kommer deg videre. Da er tipset mitt at du bruker den gode gamle "prøv og feil" metoden ved å bruke alt du har i inventarlisten på alt du ser, i tillegg kan du også prøve å kombinere elementene med hverandre. Det er mange løsninger som er langt fra logiske.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden