Escape from Tarkov - The Unheard Edition

Escape from Tarkovs PvE-modus blir eksklusiv for ny spesialutgave

Spillere som betalte ekstra for «gratis tilgang på alt ekstrainnhold» føler seg lurt.

Battlestate Games

TLDR

  • Escape from Tarkov-utvikleren får kraftig kritikk etter å ha låst spillets PvE-modus bak en betalingsmur, til tross for tidligere lovnader om gratis nedlastbart innhold.
  • Utviklerne forsvarte deres beslutning ved å påstå at PvE-modusen er ny funksjonalitet, og dermed ikke klassifisert som nedlastbart innhold.
  • Spillere kritiserer også The Unheard Edition – som PvE er inkludert i – for å være såkalt «pay to win», med en rekke fordeler i spillet for de som åpner lommeboka.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Escape from Tarkov-fans har denne uken gjort opprør mot spillets utvikler. Det kommer etter at Battlestate Games besluttet å låse spillets såkalte PvE-modus bak betalingsmur.

Den separate Tarkov-modusen blir kun tilgjengelig for de som kjøper The Unheard Edition – en spesialutgave av spillet som koster drøyt 2700 kroner. Det gjelder selv om man allerede betalte ekstra for spillets Edge of Darkness-utgave, som skulle gi gratis tilgang på alt fremtidig nedlastbart innhold (DLC).

De som kjøpte Edge of Darkness føler seg nå lurt trill rundt av Battlestate.

– Da jeg kjøpte [Edge of Darkness] sto det «gratis tilgang til alt fremtidig nedlastbart innhold». Det var en av grunnene til at jeg kjøpte den, så jeg ikke ville måtte betale mer i fremtiden. Dette er bare lureri og dere prøver å gjemme dere bak sleipe formuleringer. Jeg håper ingen kjøper dette, sa den profilerte Twitch-strømmeren Anne Munition på X.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Utvikleren har forsvart beslutningen med at den nye modusen ikke er nedlastbart innhold. I stedet mener Battlestate at PvE er ny funksjonalitet, som derfor ikke er klassifisert som DLC.

– DLC betyr tilleggsinnhold man kan laste ned. PvE er en funksjon og en spillmodus. Bare fordi dere alle vil at den skal være DLC betyr ikke det at den er det. Den er en omfattende spillmodus for den nye utgaven av spillet, skriver Battlestate på Discord (via Forbes).

Spillere påpeker imidlertid at utvikleren har passet på å justere beskrivelsen av den nå utilgjengelige Edge of Darkenss-versjonen. I spilleres kjøpshistorikk skal løftet om gratis DLC-tilgang nå være fjernet.

Ved siden av den eksklusive modusen har Tarkov-fans også kritisert andre deler av The Unheard Edition. Spesialutgaven inkluderer nemlig en haug med fordeler i spillet. Spillere opplever dette som som såkalt «pay to win» – altså at de som åpner lommeboka får et overtak over de som ikke betaler.

Siste fra forsiden