Escape from Tarkov

Tarkov gjør helomvending – dropper eksklusivitet for ny modus

Kommer etter voldsom kritikk fra fans.

Battlestate Games

TLDR

  • Escape from Tarkovs nye spillmodus vil ikke lenger være eksklusiv for den dyre spesialutgaven, etter massiv kritikk mot utvikleren Battlestate Games.
  • Spillsjef Nikita Buyanov tok til Reddit for å beklage situasjonen og kunngjøre at de som kjøpte spillets Edge of Darkness-utgave likevel vil få tilgang på PvE-modusen.
  • Til tross for endringen har fansen fortsatt betenkeligheter rundt Battlestates løfter, og anklager selskapet for urettferdige «pay to win»-strategier i spillet.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Escape from Tarkovs nye spillmodus vil likevel ikke være eksklusiv for spillutgaven The Unheard Edition. Det kommer etter enorm kritikk mot Battlestate Games.

Spillutvikleren hadde opprinnelig begrenset tilgang til PvE-modusen for de som kjøpte spesialutgaven til rundt 2800 kroner. Det likte fans dårlig, ettersom mange allerede hadde betalt ekstra for «gratis tilgang på alt fremtidig nedlastbart innhold».

Battlestate hevdet imidlertid at modusen ikke var å anse som nedlastbart innhold. Teamet har imidlertid nå snudd, og spillsjef Nikita Buyanov tok til Reddit for å beklage situasjonen.

– Først og fremst vil jeg bare si at jeg er veldig lei meg for at fans og spillere generelt opplever disse følelsene. Dessverre hadde jeg på en eller annen måte ikke forutsett en slik reaksjon, og nå har jeg trukket konklusjoner for mine fremtidige beslutninger.

Escape from Tarkov.
Battlestate Games

Buyanov forklarer videre at alle som kjøpte Edge of Darkness-utgaven av Tarkov – som skulle gi gratis tilgang på spillutvidelser – vil få tilgang på PvE-modusen. Alle får imidlertid ikke slippe til med én gang, melder spillsjefen, ettersom det foreløpig ikke er nok serverkapasitet.

Hva modusens klassifisering angår, står Buyanov imidlertid på sitt. Han skriver at PvE ikke er nedlastbart innhold – såkalt DLC. Battlestate mener at nedlastbart innhold først teller som nedlastbart innhold dersom det kommer etter den offisielle slippdatoen. Tarkov er fortsatt i betatesting.

– PvE-modusen er ikke DLC. DLC er, slik vi forstår det, omfattende tillegg til spillet, inkludert diverse funksjonalitet og innhold, som lanseres etter den offisielle lanseringen av spillet.

Videre tok Buyanov opp «pay to win»-anklagene mot The Unheard Edition. Utgaven inkluderer en rekke fordeler i spillet, som mange mente var urettferdig. Battlestate lover nå å introdusere balanseendringer til disse, samt for fordelene knyttet til Edge of Darkness-versjonen.

Fans har så langt ikke latt seg overbevise av Buyanovs uttalelse. Flere mener fortsatt at Battlestate løy da det solgte gratis tilgang på ekstrainnhold i Edge of Darkness-utgaven, og at de ikke lenger kan stole på utviklerens løfter.

Andre har sagt seg villige til å betale for tilleggsinnhold så lenge det er snakk om kosmetiske gjenstander. Enn så lenge fortsetter Battlestate imidlertid å tilby fordeler i Tarkov til alle som åpner lommeboka.

LES OGSÅ: Ubisoft svarer på kritikk av Star Wars Outlaws' sesongpass »

Siste fra forsiden