Escape from Tarkov - juks

Escape from Tarkov-utvikleren navngir juksemakere etter nye utestengelser

Følger mye oppmerksomhet rundt juks i spillet.

Battlestate

Det stormet rundt Escape from Tarkov de siste ukene, med anklager om utbredt juks blant spillere. Mange har også beskyldt utvikler Battlestate for å ikke bry seg om problemet, og nå har studioet gitt svar på tiltale.

Escape from Tarkov.
Battlestate

Forrige uke begynte Battlestate å navngi spillere – med navnet de bruker i spillet – som blir utestengt for juks. Siden den gang har over 6700 juksemakere blitt hengt ut i en serie med Google-dokumenter, som hvem som helst kan lese gjennom.

– Vi vil at ærlige spillere skal få se kallenavnene til juksemakere så de vet at rettferdighet har vunnet frem og at juksemakeren som drepte dem har blitt straffet og utestengt, sa Battlestate i en uttalelse til TechCrunch.

Turbulent tid

Tiltaket har riktignok ikke slått helt an blant Escape from Tarkov-fans. Selv om utvikleren angivelig kaster ut rundt 1000 spillere hver dag, er det fortsatt mange som mener at Battlestate ikke gjør nok for å forhindre juksingen.

Uro blant spillersamfunnet har vokst drastisk siden en spiller ved navn «g0at» la ut en video som han hevdet var bevis på jukseproblemet i Tarkov. Den omdiskuterte videoen fikk mye oppmerksomhet. Flere var uenige i metoden «g0at» brukte – han jukset nemlig selv – men alle var tilsynelatende enige i ønsket om færre juksemakere.

Så gjenstår det å se om Battlestate kommer frem til en løsning som fansen er fornøyd med.

LES OGSÅ: Valve la felle for Dota 2-juksemakere – 40 000 spillere utestengt »

Siste fra forsiden