Eserien Sesong 2

Eserien utvider med flere klubber, og åpner for et publikumslag

Et «Folkets lag» skal kjempe mot de etablerte klubbene.

Andre sesong av Eserien kommer med noen endringer.
Sindre Stien/Eserien

DISSE LAGENE DELTAR I SESONG 2

Vis mer

«Folkets lag»
Brann
HamKam
Jerv
Kristiansund
Kongsvinger
Lillestrøm
Nest-Sotra
Mjøndalen
Odds Ballklubb
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sarpsborg 08
Start
Stabæk
Strømsgodset
Tromsø
Viking
Vålerenga

Eserien er tilbake med sin andre sesong 2. november på Spillexpo. Det melder Eserien på sine nettsider. Nytt for sesongen er også at ligaen utvides fra 18 til 20 lag, og et av lagene blir et såkalt publikumslag, nemlig «Folkets lag». Det betyr at et lag på to skal få muligheten til å kjempe mot de andre lagene i serien.

For å avgjøre hvem som ender opp som «Folkets lag» kjøres det først en turnering 17. oktober. Denne får et sluttspill på SpillExpo 1. november, der det avgjøres hvem som blir «Folkets Lag».

Deretter skal samtlige lag delta på seedingturneringen på SpillExpo den 2. november, der lagene blir plassert i gruppene.

LES OGSÅ: Vålerenga vinner debutsesongen av Eserien

Jerv er en av nykommerne i ligaen, sammen med «Folkets lag». Her blir det arrangert en frittstående konkurranse. De fire beste lagene som kvalifiserer seg online skal kjempe om å bli folkets lag under Spillexpo.

De 20 lagene deles opp i fire grupper med fem lag i hver gruppe. Gruppevinnerne går direkte til sluttspillet, mens andre- og tredjeplassene i hver gruppe skal gjennom play-off om de fire siste plassene i sluttspillet. Åtte lag går videre til sluttspillet.

Gruppespillet er fordelt på følgende datoer:

  • 07. nov - Gruppe A
  • 14. nov - Gruppe B
  • 21. nov - Gruppe C
  • 28. nov - Gruppe D

LES OGSÅ: Ingen norsk jubel i FIFA Nordic Masters

Ultimate Team

Enda en endring for andre sesong er at også gruppespillet skal spilles i FIFA Ultimate Team (FUT). De aller fleste spillerne ønsket dette under forrige sesong, og ligaen oppfyller ønsket. Spillernes tekniske ferdigheter kommer bedre frem i en modus som FUT.

Reglene begrenser hvor mange toppspillere som kan benyttes i lagoppstillingen. Det betyr også at det vil ligge mer bak enn ferdigheter, nemlig taktikk.

Vinnerne av Eserien stikker av med 120 000 kroner, samt FIFA 20 Global Series-poeng, som trengs for å kvalifisere seg til den gjeve internasjonale turneringen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Siste fra forsiden