ESL Rio Major 2020

ESL Rio Major utsettes til november - Valve dobler premiepotten

– Det er trist at festen i Rio lar vente på seg, sier Halvor Gulestøl i TV 2.

Får vi se Håvard «rain» Nygaard og FaZe i god form løfte troféet i november?
Helena Kristiansson/ESL

DETTE ER ESL RIO MAJOR

Vis mer

En turnering sponset av spillutvikleren Valve, noe som betyr at premiepotten er høy, samt at man kan få kjøpt klistremerker og andre elementer i spillet med lagenes logoer. Blir sett på som de mest prestisjetunge turneringene i spillet.

Vanligvis spilles det to i året, men i 2020 blir det bare én.

Mandag annonserte ESL i en pressemelding at Rio-majoren som opprinnelig skulle spilles i mai, med avslutning 24. mai, blir flyttet til 19. november. Samtidig annonserer Valve at Rio-majoren tar over plassen for årets andre turnering, og dobler premiepotten som følge av dette til svimlende 23 millioner kroner med dagens dollarkurs.

LES OGSÅ: Neste Counter-Strike-major arrangeres i Brasil

Majoren flyttes ene og alene på grunn av korona-pandemien som herjer i verden. I pressemeldingen uttaler Ulrich Schulze, Nestleder for produkt i ESL, følgende:

– Denne avgjørelsen var veldig vanskelig, men helse og sikkeret har høy prioritet. Med tanke på den vanskelige situasjonen vi har i verden når det kommer til store turneringer med mye publikum, så ønsket vi uansett å gi de brasilianske tilhengerne Counter-Strike-majoren de fortjener. Vi vil at alle skal være trygge, og vi er fornøyde med at vi skal fortsette å levere kvalitets-e-sport til publikum selv under disse vanskelige tidene, mens vi forbereder oss til Rio-majoren i november.

Halvor Gulestøl i TV 2 synes det er kjedelig, men forstår det.
Ola Solheim

Halvor Gulestøl, ekspertkommentator i TV 2, uttalte følgende til Gamer.no til om nyheten.

– Det er trist at festen i Rio lar vente på seg, men i en såpass unik situasjon som verden befinner seg i nå må man ta de smarteste grepene med folks helse som hovedfokus. Det blir uansett interessant å runde av året med en «super-major». Jeg tror det blir en turnering for historiebøkene.

LES OGSÅ: Dignitas og «Hallzerk» ett steg nærmere ESL Rio Major

Påvirker det minor-turneringen også?

Spørsmålet er om minor-turneringen som opprinnelig skulle spilles i april også påvirkes. Her har vi som kjent Håkon «hallzerk» Fjærli og Dignitas som eneste nordmann med. Med utsettelsen av majoren er det naturlig å tro at dette kommer til å gå utover datoen til minoren også.

Pressemeldingen annonserer ikke endringer for minoren, men dette vil ESL komme tilbake til ved en senere anledning, når kabalen er sortert.

Saken oppdateres.

Siste fra forsiden