ESRB røper nye Wii-spill

ESRB har røpet de første Virtual Console-spillene for Wii, og artig nok er de alle fra Sega.

Etter at Microsoft har banet vei for nedlastbare spill på konsoll har både Sony og Nintendo kunngjort at deres nestegenerasjonssystemer vil komme med lignende funksjonalitet. På Wii er det snakk om et system som heter Virtual Console, altså en innebygd emulator som gjør det mulig å spille titler fra andre konsoller på Wii.

Ecco the Dolphin (bilde fra Wikipedia)

Tidligere har Nintendo sagt at dette systemet vil være kompatibelt med alle tidligere Nintendo-konsoller, men også at systemet vil kunne emulere andre konsoller, som Sega Mega Drive og Turbographx. De har heller ikke utelukket at vi kan få nye spill til Virtual Console, omtrent slik som på Xbox Live Arcade.

Nå har det amerikanske ESRB-nettstedet røpet syv titler som Nintendo kommer til å tilby gjennom Virtual Console-systemet. Interessant nok er det ikke en eneste Nintendo-tittel å finne i denne listen - faktisk kommer alle spillene fra Nintendos gamle erkerival, Sega. Dette betyr selvsagt ikke at dette er de eneste spillene som blir tilgjengelig for systemet ved lansering, bare at det er disse titlene ESRB har gått gjennom til nå.

Spillene ESRB har tittet på er følgende Mega Drive-titler: Altered Beast, Ecco the Dolphin, Columns, Golden Axe, Ristar, Sonic the Hedgehog og Toe Jam & Earl. De fleste av disse spillene burde være kjent for konsollspillere som har vært med en stund, og flere av dem har dessuten funnet veien til ulike nostalgiske samlepakker i løpet av de siste årene.

ESRB har gitt alle spillene aldersbetegnelsen E, som står for "everyone". Det vil si at de mener hele familien kan spille dem, på tross av at både Golden Axe og Altered Beast inneholder voldsscener.

Siste fra forsiden