Counter-Strike: Global Offensive

Et av Norges beste Counter-Strike-lag har fått nytt hjem

London Conspiracy signerer tidligere H2k-spillere og sender dem til Dreamhack Summer.

Aleksi Kinnunen

London Conspiracy består av:

Vis mer

Pål «Polly» Kammen
Bjørn «Skurk» Maaren
Ruben «RUBINO» Villarroel
Markus «maak» Karlsen
Håvard «rain» Nygaar

Den britiske e-sportorganisasjonen London Conspiracy annonserte tirsdag at de har signert det norske Counter-Strike-laget .no. Signeringen skjer etter at laget brøt med H2k-Gaming for en drøy måned siden, og dermed mistet finansiell støtte.

Laget gikk i februar helt til topps i turneringen Assembly Winter 2014 i Helsingfors i Finland, og har lenge vært ansett som best i Norge. Den siste tiden har imidlertid ikke alt gått helt på skinner for dem. I tillegg til bruddet med H2k-Gaming var Adrian «hoyland» Johansen lenge inaktiv på grunn av russefeiring og andre forpliktelser, og ble etter hvert erstattet av Håvard «rain» Nygaar. Forrige uke ble de også utslått av kvalifiseringen til Dreamhack Summer 2014.

Fersk organisasjon

London Conspiracy er en rimelig fersk britisk organisasjon som ble startet opp så sent som i fjor. De har vokst ganske raskt, og stiller lag i flere spill. Blant annet League of Legends, StarCraft II, Battlefield 4 og FIFA 14. Med nordmennene er det første gang de har et Counter-Strike-lag.

Organisasjonen har vært på utkikk etter et Counter-Strike-lag en stund og hadde flere kandidater på blokka, men da disse spillerne ble ledige var veien kort.

– Laget har vist stor dedikasjon, stabilitet og vært profesjonelle, noe vi verdsetter i ethvert lag. Ikke bare er de gode i spillet, men måten de representer seg selv på er noe mange bør se opp til, står det i pressemeldingen.

Får likevel delta på Dreamhack Summer

Spillerne har jobbet en stund med å få på plass en ny organisasjon, som er avgjørende for mulighetene deres til å delta på offline-arrangementer rundt omkring i verden. Lagleder Pål «Polly» Kammen forteller at tilbudene kom fra mange kanter, men at valget til slutt falt på London Conspiracy:

– Dette samarbeidet gjør det mulig for oss å delta på alle turneringer vi har planlagt. Vi kan fokusere på spillet og etablere oss som et topplag i tiden som kommer, forteller han.

Etter at det har buttet litt i mot i det siste ser ting nå mye lysere ut for laget. Ikke bare har de en ny organisasjon i ryggen, tidligere denne uken ble det kjent at de og tre andre lag er invitert til å delta på Dreamhack Summer neste uke fordi andre lag har meldt avbud. De andre lagene som ble invitert er svenske SK Gaming, finske ENCE og tyske Berzerk. Der skal de sammen med verdenseliten kjempe om en premiepott på 180 000 kroner.

Ferskt lag vant vår Counter-Strike: Global Offensive-turnering:
Nå håper vinnerne å være et av topplagene internasjonalt i løpet av året »

Siste fra forsiden