Et lass Final Fantasy-spill er på vei til Switch

Ny Nintendo Direct-sending bød også på Luigi's Mansion 3 og NES-kontroller til Switch.

Natt til fredag norsk tid avholdt Nintendo en ny Nintendo Direct-sending, og den bød som vanlig på et ganske stort antall nyheter, hvorav en del var ventet og andre var mer uventede. Sendingen ser du øverst i artikkelen.

Mest interessant er det kanskje at Nintendo Direct-sendingen bød på et aldri så lite ras av Final Fantasy-nyheter til Switch. Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Final Fantasy X/X-2 HD Remaster og Final Fantasy XII: The Zodiac Age er nemlig alle på vei til Switch. Square Enix annonserte like etter at samtlige spill kommer til Xbox One også.

NES-kontrollere er på vei til Switch.
Nintendo

NES-kontroller

I tillegg kommer også GameCube-tittelen Final Fantasy Crystal Chronicles i en nyoppusset utgave til Switch. Samtlige av Final Fantasy-titlene til Switch kommer neste år, men har ennå ikke fått noe dato.

En del av sendingen ble naturlig nok viet den nært forestående Switch Online-tjenesten, som vi allerede vet en del om.

Én nyhet kom det likevel i denne forbindelse, og det er at Nintendo skal lansere en gammeldags NES-kontroller som lar deg spille de klassiske NES-spillene som Switch Online-tjenesten gir tilgang til på en måte som ligger nært opptil den ekte varen.

Skjermbilde fra Luigi's Mansion 3 til Switch.
Nintendo

Luigi's Mansion 3

Kontrollene er altså trådløse og lar seg feste til sidene av Switch-konsollen når du skal lade dem, akkurat som de vanlige Joy Con-kontrollene. Den amerikanske prisen på NES-kontrollene, som altså kommer parvis, er på 60 dollar.

Av andre Switch-nyheter kan Nintendo kunngjøre at Luigi's Mansion 3 er på vei Switch, uten å si noe særlig mer om spillet i denne omgang. Luigi's Mansion kom opprinnelig til GameCube i 2001, og oppfølgeren Dark Moon kom ut til 3DS i 2013.

Ellers ble det kommende Yoshi-spillet til Switch, som først ble kunngjort på E3-messen i fjor, vist frem på nytt, og denne gangen fikk vi også et slippvindu. Yoshi's Crafted World, som spillet heter, lanseres til våren neste år.

Les også: Diablo III kommer også til Switch »

Siste fra forsiden