Neste uke må Switch-eiere betale for å spille på nett

Switch Online kan prøves gratis i én uke.

Gamer.no

Vi fikk et bredt lanseringsvindu for Switch Online for en måneds tid siden, men nå har Nintendo omsider gitt oss det endelige lanseringstidspunktet for tjenesten. På selskapets europeiske Twitter-side opplyses det at 19. september er dagen.

Det vil si at tjenesten starter onsdag neste uke. I tillegg kan Nintendo fortelle at man vil få en gratis prøveperiode på syv dager før man forplikter seg til et abonnement.

De norske prisene er dessverre ikke kunngjort. På tjenestens norske side står det at man må logge seg inn på eShop når tjenestens lanseres for å se de norske prisene.

Nintendo

Fire abonnementer

Prisene er imidlertid lagt ut hos blant annet den britiske Nintendo-avdelingen. Der i gården koster Switch Online 3,99 euro, 7,99 euro og 19,99 euro for henholdsvis én måned, tre måneder og tolv måneders abonnement.

Disse prisene gjelder for individuelle abonnementer, og for et familieabonnement, hvor opptil åtte Nintendo-kontoer kan bruke tjenesten, må man ut med 34,99 euro for ett år.

Nintendo Switch Online vil blant annet sette deg i stand til å spille på nett i spill som Splatoon 2, ARMS, Mario Kart 8 Deluxe og Mario Tennis Aces, og i tillegg får abonnenter mulighet til å spille klassiske NES-spill.

Nintendo Switch Online får også med en funksjon som lar deg lagre lagringsdata i nettskyen, slik at denne type data ikke går tapt dersom man av ulike årsaken mister den på Switch-konsollen eller bytter konsoll. Som vi meldte nylig er det imidlertid ikke alle spill som støtter denne funksjonen.

Tjenesten får også en egen mobilapp som lenkes til Switch og som blant annet lar deg invitere venner til å spille på nett, arrangere spillmøter eller chatte under spilløkter. Denne appen er tilgjengelig både til Android og iOS.

Les også: Diablo III kommer til Switch »

Siste fra forsiden