Noen Switch-spill får ikke støtte for skylagring med Nintendos nye abonnementstjeneste

Splatoon 2 er blant spillene som ikke får støtte for skylagring med Switch Online.
Nintendo

En av funksjonene som kommer med den nye abonnementstjenesten Switch Online er muligheten for å lagre i nettskyen. Nå viser det seg imidlertid at slettes ikke spill får støtte for dette.

Nettstedet GameInformer merket seg nemlig at flere spilltitler til Switch, deriblant Dark Souls, Splatoon, Dead Cells, FIFA 19 og NBA 2K19, ikke har støtte for skylagring.

Opplysningene kommer frem i den lille skriften nederst på spillenes egne sider hos Nintendo.

Vil sikre «fair play»

Dark Souls Remastered får heller ikke støtte for nettskylagring på Switch.
Nintendo

I en uttalelse til GameInformer peker Nintendo på at grunnen til at ikke alle Switch-spill får støtte for skylagring er at denne støtten vil kunne gi urimelige fordeler i visse titler.

For eksempel vil nettskylagring kunne gi deg tilbake gjenstander som du har handlet bort med andre spillere, eller gå tilbake til en høyere, tidligere rangering som du har mistet i nettbaserte flerspillertitler.

Ifølge Nintendo må støtten for skylagring derfor utelates fra noen spill for å sikre «fair play». Selskapet sier at den store majoriteten av Switch-spill imidlertid vil har støtte, så det skal altså kun være et lite antall spill som rammes.

Switch Online ble kunngjort samtidig med selve Switch-konsollen i januar i fjor, og nylig opplyste Nintendo at tjenesten kommer i løpet av andre halvdel av september. Tjenesten gir deg mulighet til å spille på nett og gir også tilgang til klassiske NES-spill. Tjenesten får også en egen mobilapp.

Les også: Pokémon Go raker fortsatt inn penger »

Siste fra forsiden