Nintendo beholder skylagringsfilene dine i opptil seks måneder etter at Switch-abonnementet avsluttes

Slettes ikke med en gang likevel.

Nintendo

Etter en periode med forvirring har Nintendo denne uken oppklart et viktig punkt knyttet til skylagring på Nintendo Switch. Basert på tidligere informasjon kunne det virke som om lagringsfiler i nettskyen ble slettet det øyeblikket brukere sluttet å abonnere på Switch Online, men utvikleren forklarer at det ikke er tilfellet.

Holder filene i 180 dager

Nintendo Switch Online ble lansert i midten av september.
Nintendo

Forvirringen stammet opprinnelig fra en side med spørsmål og svar knyttet til Nintendo Switch Online. På nettsiden het det at «skylagringsfiler ikke kan beholdes utenfor abonnementsperioden», som naturlig nok hevet noen øyenbryn blant fans.

I en uttalelse til IGN melder Nintendo imidlertid at alle filer som lastes opp i nettskyen av Nintendo Switch Online-abonnenter, beholdes i 180 dager etter abonnementet avsluttes. Du kan riktignok ikke benytte deg av dem så lenge du ikke betaler, men ved å reaktivere abonnementet kan du få tilgang på samtlige filer igjen.

Med andre ord eksisterer det et lite vindu hvor tidligere Switch Online-abonnenter kan gjenopprette lagringsfiler om de mister eller ødelegger sin Switch-konsoll. Er det mindre enn 180 dager siden abonnementet utløp kan man kjøpe en ny konsoll, betale for minst en måned med Switch Online og deretter laste ned filene sine fra skyen.

Kritisert tjeneste

Det høres kanskje krunglete ut, og Nintendo har fått en del kritikk for betalingstjenesten sin. Ved siden av at man må betale for skylagring har fans reagert på at nettskyen ikke engang er tilgjengelig for enkelte spill.

Splatoon 2, Dark Souls Remastered og FIFA 19 er blant flere titler som ikke tilbyr skylagring. Dette er ifølge Nintendo nødvendig for å hindre spillere i å bruke funksjonen til å skaffe seg urettferdige fordeler.

Nintendo Switch Online ble lansert for en drøy uke siden, og koster 38 kroner, 76 kroner eller 190 kroner for henholdsvis abonnement på én måned, tre måneder eller tolv måneder. Ved siden av skylagring byr tjenesten på nettspilling, samt tilgang på et knippe eldre NES-titler.

Ikke alle spill krever Switch-abonnement for nettspilling.
Fortnite kan fortsatt spilles gratis på hybridkonsollen »

Siste fra forsiden